Η Imola θέλει να σώσει το Ιταλικό Grand Prix

Σχετικά άρθρα

senna_prost_mclaren_imola_1989

Χωρίς να έχει σημειωθεί πρόοδος στις συζητήσεις με τους ανθρώπους της Monza και με την Ιταλική κυβέρνηση να μην δείχνει διάθεση να αυξήσει τη χρηματική βοήθεια για την διοργάνωση του Ιταλικού Grand Prix στο “ναό της ταχύτητας”, ο Bernie Ecclestone πραγματοποίησε κάλεσμα για να αναλάβουν νέοι διοργανωτές τον αγώνα.

Τελικά, λύση φαίνεται να προκύπτει από αλλού, με τους ανθρώπους της Imola να δείχνουν διατεθειμένοι να επιστρέψει η πίστα στο καλεντάρι της Formula 1, σώζοντας παράλληλα τον Ιταλικό αγώνα. Μάλιστα, τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα στον Ecclestone, τον Uberto Selvatico Estense (Πρόεδρο της Formula Imola) και τον Stefano Manara (Πρόεδρο του χορηγού CON.AMI). Ο Manara δήλωσε για αυτό:

Θέλαμε να δείξουμε στον Ecclestone πόσο πρόθυμη είναι η Imola για να φέρει πίσω την Formula 1, αλλά επίσης να κάνουμε το χρέος μας για να κρατήσουμε το Grand Prix στην Ιταλία. Παρουσιάσαμε το σχέδιό μας για την επανέναρξη της πίστας, περιγράφοντας τις επενδύσεις που έχουμε κάνει και το τι σκοπεύουμε να κάνουμε τα επόμενα χρόνια με τις υποδομές μας.

Ο Bernie μας είπε ότι ποτέ δεν ήθελε να φύγει (η F1) από την Imola. Υπάρχουν θέματα για να λύσουμε και ένας παράγοντας είναι προφανώς η οικονομία. Αλλά ο Ecclestone έχει συμφωνήσει να ελέγξει το χρονοδιάγραμμα και τους όρους υπό τους οποίους θα ήταν δυνατό να επιστρέψει η F1 πίσω στην Imola. Ο στόχος είναι το 2017.

Κι ο δήμαρχος της πόλης, Daniele Manca, συναντήθηκε με τον Ecclestone στο Λονδίνο τη Δευτέρα, για να ενημερωθεί για τις πιθανότητες της πίστας “Enzo e Dino Ferrari” να επιστρέψει στο σπορ από το 2006, όταν και διεξήχθη το τελευταίο Grand Prix εκεί.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...