Τhe Dead Ferrari

Οι ψηφιακοί έρανοι είναι αρκετά διαδεδομένοι κυρίως για να βοηθήσουν μια χώρα μετά από κάποια βιβλική καταστροφή ή παρόμοια άσχημη κατάσταση. Παρόλο που δεν θα σχολιάσω το crowdfunding του indiegogo για το ελληνικό χρέος, δε μπορώ να μην χαρακτηρίσω τουλάχιστον ηλίθιο και γελοίο τον ιδιοκτήτη αυτής της μαύρης Ferrari 458 Speciale.

Τhe Dead Ferrari

Ο λόγος; Ο προφανής. Ο κάτοχος του ιταλικού “όπλου” πήγε μια βόλτα στο Nurburgring και δεν είχε μια ωραία εμπειρία, καθώς τράκαρε αρκετά σοβαρά την Speciale. Το κόστος της ζημιάς αποτιμάται στα 210.000 ευρώ και κάπου εκεί σκέφτηκε ότι θα ήταν καλή ιδέα να απευθυνθεί στους απανταχού petrolheads, έτσι ώστε αντί το ιταλικό αυτοκίνητο να καταλήξει στην ανακύκλωση, να δώσει την ευκαιρία στον καθένα να τοποθετήσει την φωτογραφία της αρεσκείας του πάνω στο σχεδόν “νεκρή” 458.

Τhe Dead Ferrari

Η ιδέα δηλαδή είναι να κάνει καμβά το σώμα του αυτοκινήτου, με το κάθε τετραγωνικό εκατοστό να κοστίζει €3.99, δίνοντας σου την δυνατότητα να ανεβάσεις ότι φωτογραφία θες. Για να μαζέψει το παραπάνω ποσό πρέπει να βρεθούν περίπου 50.000 άτομα θύματα, με τον ιδιοκτήτη να προσφέρει σαν δέλεαρ σε έναν τυχερό την ευκαιρία να έχει στη κατοχή του την 458 Speciale για έναν μήνα. 0,002% πιθανότητα δηλαδή…μάλλον για κορόιδα ψάχνει. Μπορείς να δεις όλες τις λεπτομέρειες στο project πατώντας στην πηγή.