Προειδοποιήσεις από τη FIA προς τις ομάδες για τα ψεύτικα pit stops

Σχετικά άρθρα

GP GRAN BRETAGNA F1/2015

Στην προσπάθειά της να βρεθεί μπροστά από τη Williams, η Mercedes προσπάθησε να την ξεγελάσει μ’ ένα ψεύτικο pit stop, όπως παραδέχτηκε η ίδια, ένα κόλπο που τελικώς δεν έφερε το επιθυμητό γι’ αυτούς αποτέλεσμα. Η γερμανική ομάδα ρίσκαρε με την κίνησή αυτή, καθώς οι κανονισμοί αναφέρουν ξεκάθαρα ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται.

Η κίνηση αυτή δεν έφερε κάποια τιμωρία στη γερμανική ομάδα, ενώ ούτε εξετάστηκε από τους αγωνοδίκες. Η προσπάθεια της γερμανικής ομάδας έγινε αντιληπτή από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, η οποία θέλει τώρα να συνετίσει τις ομάδες, ώστε να μην υπάρξει κάτι παρόμοιο στο μέλλον. Εκπρόσωπος για FIA δήλωσε:

Εκείνη τη στιγμή, αυτό που έκανε η Mercedes ήταν εντάξει, καθώς κανένας δε γνώριζε ότι στην ουσία δε θα κάνουν pit stop. Στην πραγματικότητα, ακόμα δεν το ξέρουν. Ωστόσο, από το γεγονός ότι υποστηρίζουν πως είπαν στη συνέχεια ότι ήταν ένα ψεύτικο pit stop, είναι πολύ αργά για να κάνουμε κάτι.

Το να βγαίνεις στο pit lane, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος, δεν επιτρέπεται, αλλά είναι δύσκολο ν’ αποδείξεις ότι ήταν παραβίαση. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να μιλήσουμε στις ομάδες για αλλαγές και θα μιλήσουμε με όλες τις ομάδες στην Ουγγαρία γι’ αυτό και θα τους προειδοποιήσουμε ότι θα θέλουμε να δούμε και ν’ ακούσουμε στοιχεία ότι πραγματικά ήθελαν να σταματήσουν.

ΠηγήMotorsport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...