Αρχική Motorsports Formula 1 Από τον Οκτώβρη και μετά σκοπεύει να χρησιμοποιήσει «μάρκες» η Renault για τον Energy F1-2015

Από τον Οκτώβρη και μετά σκοπεύει να χρησιμοποιήσει «μάρκες» η Renault για τον Energy F1-2015

0
Από τον Οκτώβρη και μετά σκοπεύει να χρησιμοποιήσει «μάρκες» η Renault για τον Energy F1-2015

F1 - Hungary Grand Prix 2015

Με τις περισσότερες διαθέσιμες «μάρκες» για να βελτιώσει τον κινητήρα της ξεκίνησε τη φετινή σεζόν η Renault, 12 στον αριθμό. Οι Γάλλοι δεν έχουν χρησιμοποιήσει ούτε μία «μάρκα» μέχρι στιγμής, παρόλο που η ανάγκη για βελτίωση της απόδοσης του power unit είναι επιτακτική, έχοντας μία ανυπόμονη Red Bull να περιμένει για βελτιωμένη έκδοση του Energy F1-2015.

Η Renault ετοιμάζει ένα project που θα χρειαστεί χρόνο για να πάρει σάρκα και οστά, επομένως, για την ώρα, η RBR και η Toro Rosso θα πρέπει να αρκεστούν σε μικρότερο ρυθμό βελτίωσης με έμμεσο τρόπο. Ο επί κεφαλής της αυστριακής ομάδας, Christian Horner, έχει πει πως θα χρειαστούν 2-3 μήνες μέχρι να υπάρξει μια μεγάλη βελτίωση στον Energy F1-2015 και τώρα γίνεται πιο συγκεκριμένος, αφού δεν περιμένει να χρησιμοποιηθούν μάρκες πριν από το Grand Prix στη Ρωσίας, στις 9-11 Οκτωβρίου.

Δε νομίζω ότι είναι κάτι προγραμματισμένο για πριν από το Sochi. Αυτό θα είναι το πιο νωρίς πριν δούμε βελτίωση με την χρήση «μάρκων». Έτσι, οι κινητήρες που έχουμε τώρα θα πρέπει να κρατήσουν. Οι κινητήρες 4 και 5 είναι αυτοί που έχουν χρησιμοποιήσει οι οδηγοί μεταξύ τις Παρασκευής και της Κυριακής.

Christian Horner

Δυστυχώς, ο Ricciardo έχασε τον κινητήρα 4, έτσι έχει μόνο τον κινητήρα 5 που πρέπει να χρησιμοποιήσει για τους επόμενους αγώνες. Μόνο ο χρόνος να δείξει αν θα πάρουμε ή όχι άλλη ποινή μέχρι το Sochi, εκεί όπου θα έχουμε έναν αναβαθμισμένο κινητήρα.

Σε παρόμοια κατάσταση βρίσκεται και η Honda. Ο Ιάπωνας κατασκευαστής προσπαθεί να ξεδιπλώνει όλο και περισσότερο τη δύναμη του RA615H, έχοντας πάντα στο μυαλό την αξιοπιστία. Στην Ουγγαρία, οι Fernando Alonso και Jenson Button πήραν έναν ολοκαίνουριο κινητήρα, όμως ο Yasuhisa Arai, επί κεφαλής της Honda Motorsport, τονίζει ότι θα δοκιμαστεί μια αναβαθμισμένη απόδοση του κινητήρα στο Spa, ενώ είναι ικανοποιημένος με την αλλαγή στους κανονισμούς, για έναν επιπλέον κινητήρα την πρώτη σεζόν για κάθε νέο κατασκευαστή.

Yasuhisa Arai

Από τεχνικής πλευράς, το power unit θα έχει μια μεγάλη αναβάθμιση, και στοχεύουμε να βελτιώσουμε την απόδοση από το Spa. Θα είναι δύσκολο να κρίνουμε πώς θα λειτουργήσει σε μία πραγματική πίστα, έτσι θέλουμε να πάρουμε μια απάντηση στο Spa.

Χαιρετίζω την απόφαση (να έχει κάθε νέος κατασκευαστής ένα επιπλέον power unit για την πρώτη σεζόν). Αλλά, αυτό σημαίνει, επίσης, ότι η Honda δεν είναι εκεί που θα θέλαμε όσον αφορά την αξιοπιστία. Αν αυτή η απόφαση ενθαρρύνει νέους κατασκευαστές να έρχονται στη Formula 1, θα ήθελα να πω ότι εκτιμώ όλες τις ομάδες και τους κατασκευαστές που υποστηρίζουν αυτή την απόφαση.