Red Bull: Η Renault βάζει την υπομονή μας σε δοκιμασία

Σχετικά άρθρα

Red Bull

Πριν από το 2014, η Renault ήταν η μεγαλύτερη υπέρμαχος των τωρινών κινητήρων. Βλέποντας το αυτό, είναι λογικό οι άνθρωποι της Red Bull να περίμεναν κάτι δυνατό και αξιόπιστο από τον Γάλλο κατασκευαστή. Μόνο αυτό δε συνέβη πέρυσι, έτσι οι πρώην Πρωταθλητές κλήθηκαν να κάνουν υπομονή για μία χρονιά, προκειμένου η κατάσταση να βελτιωθεί σημαντικά τη φετινή σεζόν.

Δυστυχώς για την αυστριακή ομάδα, αυτό δεν είναι γεγονός. Τα προβλήματα στην αξιοπιστία προκαλούσαν πολλούς πονοκεφάλους στους μηχανικούς της Renault στα πρώτα Grands Prix, ενώ δε φαίνεται πως έχει γίνει ουσιαστική πρόοδος και στην απόδοση του power unit. Αυτό πυροδότησε δηλώσεις και φήμες σχετικά με το μέλλον των δύο πλευρών, και τώρα ο Christian Horner, επί κεφαλής της Red Bull Racing, τονίζει πως η υπομονή τους για βελτίωση μπορεί να τελειώσει γρήγορα.

Φυσικά και η κατάσταση αυτή δοκιμάζει την υπομονή μας. Όπως κάθε ανταγωνιστική ομάδα, θέλουμε απόδοση, και δυστυχώς θέλεις πιο πολύ χρόνο όταν έχεις να κάνει με τους κινητήρας σε σχέση με το σασί. Δεν είμαστε αρκετά καλοί στην υπομονή. Θέλουμε απόδοση όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Christian Horner

Ο Βρετανός, όμως, λέει πως υπάρχει πρόοδος στον Energy F1-2015, ωστόσο, για να φανεί αυτό στην πράξει, θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον δύο μήνες.

Η βελτίωση είναι ένα θέμα που πρέπει να απαντηθεί από τη Renault, επειδή είναι η δουλειά τους, και όχι η δική μας. Αλλά, απ’ όσο γνωρίζω, κάνουν καλή πρόοδο στο δυναμόμετρο. Έχουν τώρα κάποιες στρατηγικές αποφάσεις σχετικά με την κατεύθυνση που θέλουν ν’ ακολουθήσουν για το υπόλοιπο της σεζόν, και αυτό θα έχει τεράστιο αντίκτυπο για την επόμενη σεζόν.

Θέλουμε τουλάχιστον δύο μήνες από το concept που υπάρχει τώρα. Δύο με τρεις μήνες. Πρέπει να γίνει φέτος, αλλά, επίσης, ό,τι έμαθες φέτος, θα βοηθήσει και για την επόμενη σεζόν.

ΠηγήFormula 1

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...