Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά ξεκίνησε η Williams τη δημιουργία της FW38

Σχετικά άρθρα

WW2Q0476

Η ομάδα του Grove διατήρησε το ίδιο οδηγικό δίδυμο για το 2016 και με τους κανονισμούς να παραμένουν σταθεροί για μια ακόμη χρονιά, ξεκίνησε νωρίτερα από κάθε άλλη φορά τη δημιουργία του νέου της μονοθεσίου, της FW38. Η αναπληρώτρια επικεφαλής της ομάδας, Claire Williams, δηλώνει πως σκοπός τους είναι να πλησιάσουν ή και να ξεπεράσουν με αυτόν τον τρόπο τον ανταγωνισμό.

Ξεκινήσαμε την κατασκευή, την εξέλιξη και το σχεδιασμό του μονοθεσίου “38”, που είναι το μονοθέσιο της επόμενης χρονιάς, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά. Αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι το 2017 ξέρουμε πως θα κινηθούν οι τεχνικοί κανονισμοί και, φυσικά, θα υπάρχουν αλλαγές.

Γνωρίζουμε ότι έχουμε μια πολύ καλή πλατφόρμα με το φετινό αυτοκίνητο και ότι έχουμε εξελιχθεί αρκετά κατά τη διάρκεια των συγκεκριμένων τεχνικών κανονισμών. Είναι πραγματικά σημαντικό να αξιοποιηθεί η σταθερότητα που έχουμε στους κανονισμούς. Ένας άλλος λόγος, είναι πως θέλουμε με αυτόν τον τρόπο να κάνουμε ένα άλμα, οπότε έχοντας αυτά τα δύο σε συνδυασμό, ελπίζουμε ότι το 2016 θα είναι μια καλή χρονιά για εμάς.

Eric Boullier

Οι κανονισμοί και οι ενδεχόμενες αλλαγές, έχουν αποτελέσει βασικό θέμα συζητήσεων στις διάφορες ομάδες εργασίας της Formula 1. Συνεδριάσεις επί συνεδριάσεων και απόψεις επί απόψεων, δεν έχουν φέρει ακόμη τα επιθυμητά αποτελέσματα, με τον Eric Boullier να υποστηρίζει πως χρειάζεται περισσότερη δικτατορία, για να προχωρήσουν ορισμένα θέματα. Παράλληλα, εξέφρασε και την άποψή του για την πιθανή χρησιμοποίηση του Ross Brawn σε κομβικό ρόλο για την επόμενη μέρα του σπορ.

Το θέμα είναι ότι ο ιδιοκτήτης του σόου (σ.σ. της F1) πρέπει να επιβάλλει το τι θέλει και τίποτα άλλο. Σας αρέσει; Μπαίνετε και μπορείτε να απολαύσετε (την F1). Αν δεν σας αρέσει, φεύγετε και τίποτα άλλο. Είμαστε ανταγωνιστές και όσο πιο δημοκρατική γίνεται η κατάσταση, τόσο λιγότερες διαμάχες θα βλέπετε. Όμως και πάλι, θα εξαρτηθεί από το ποιος θα ηγηθεί.

Έχω μεγάλο σεβασμό για τον Ross Brawn, είναι ένας πολύ καλός τεχνικός και ξέρει πώς να κάνει φτιάξει γρήγορα αυτοκίνητα και έχει κερδίσει πολλά πρωταθλήματα, αλλά είναι ένας αγωνιζόμενος. Μπορεί να έχει ωραίες τεχνικές ιδέες για να κάνει το σόου καλύτερο, αυτό είναι αλήθεια, αλλά αν έχει κερδίσει τόσα πολλά πρωταθλήματα με τα αυτοκίνητά του, ήταν επειδή ήταν καλύτερος από τους άλλους και το έκανε για να εξυπηρετήσει το δικό του σκοπό.

[Πηγή: Crash (1), (2)]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...