Ο Ricciardo συνεχίζει να κάνει παράπονα για την άσφαλτο του Sochi

Σχετικά άρθρα

Ricciardo

Μία από τις πιο σύγχρονες πίστες στο πρόγραμμα της Formula 1 είναι αυτή του Sochi, και θα περίμενε κανείς πως η ποιότητα της ασφάλτου είναι σε εξαιρετικό επίπεδο. Συνήθως, την πρώτη σεζόν, επειδή είναι απάτητη, δεν έχει τα χαρακτηριστικά που πρέπει, κάτι που διορθώνεται στη συνέχεια. Αυτό, δυστυχώς για τους οδηγούς, δε συμβαίνει και τα πράγματα είναι περίπου τα ίδια σε σχέση με πέρυσι, όπου είδαμε τον Nico Rosberg να βγάζει όλο τον αγώνα με μόλις ένα σετ μέσης γόμας.

Φέτος, η Pirelli έφερε την πολύ μαλακή και τη μαλακή γόμα, για να μην έχουμε τα φαινόμενα αυτά, ωστόσο ο Daniel Ricciardo συνεχίζει να κάνει λόγο για περίεργη συμπεριφορά του οδοστρώματος, το οποίο δεν τον βοήθησε να είναι όσο ανταγωνιστικός θα μπορούσε σήμερα, σε μια πίστα που ούτως ή άλλως δεν ταιριάζει στην RB11.

Είχα υποστροφή και κάναμε κάποιες αλλαγές στην πτέρυγα και τις πιέσεις των ελαστικών, πράγματα που μπορούμε να κάνουμε στις κατατακτήριες. Στη στροφή 4, γλιστρούσα με το πίσω μέρος, έτσι το μονοθέσιο πήγαινε σε άλλη κατεύθυνση. Το οδόστρωμα εδώ είναι παράξενο: δεν είναι μόνο στην περιοχή που είχαμε τη διαρροή πετρελαίου, αλλά είναι αυτό που έχει μια νέα πίστα. Το είχαμε και στην πρώτη χρονιά του Austin, αλλά την επόμενη ήταν τέλεια. Όμως, φέτος έχουμε αυτό το περίεργο συναίσθημα.

Ήταν αρκετά δύσκολο να βρούμε τη σωστή ισορροπία και να την κατανοήσουμε, ειδικά με μόλις μία περίοδο· ρεαλιστικά, είχαμε μόνο μία περίοδο. Δεν είναι καταστροφή, αλλά δεν είμαι σίγουρος πόσο καλύτερα θα μπορούσαμε να τα είχαμε πάει. Ξέραμε ότι αυτή η πίστα δε μας ταιριάζει, έτσι δεν περιμέναμε πολλά.

Daniel Ricciardo

Ο Ricciardo θα βάλει το μονοθέσιό του στην 10η θέση και ο Daniil Kvyat στην 11η, τη στιγμή που ο Max Verstappen θα είναι στην 9η. Ο Αυστραλός παραδέχεται τη σημερινή ανωτερότητα της «μικρής αδερφής», όμως θεωρεί πως αύριο η κατάσταση ίσως είναι διαφορετική.

Ήταν το ίδιο και πέρυσι: ήταν μια δυνατή πίστα γι’ αυτούς και νομίζω ότι έχει να κάνει με τα χαρακτηριστικά του μονοθεσίου τους. Έχουν δυνατό μπροστά μέρος, έτσι αυτό τους βοήθησε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Στις μεγάλες αποστάσεις, θα είμαστε εντάξει. Θα πρέπει λογικά να «έχουμε» τον Max αύριο, αλλά ίσως να είναι δυνατός κι εμείς όχι, όπως πέρυσι. Έχουν λιγότερο drag από ό,τι εμείς, επομένως κέρδισαν λίγο ακόμα στις ευθείες. Το σασί τους δεν είναι κακό, επίσης.

ΠηγήESPN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr