Αρχική Motorsports Formula 1 Η Mercedes προειδοποιεί για αλλαγές στους οδηγούς αν συνεχιστεί η κόντρα των Hamilton και Rosberg

Η Mercedes προειδοποιεί για αλλαγές στους οδηγούς αν συνεχιστεί η κόντρα των Hamilton και Rosberg

8
Η Mercedes προειδοποιεί για αλλαγές στους οδηγούς αν συνεχιστεί η κόντρα των Hamilton και Rosberg

Rosberg-Hamilton

Το μοναδικό πράγμα που έδινε ενδιαφέρον στη μάχη της κορυφής ήταν η κόντρα των Lewis Hamilton και Nico Rosberg. Όχι ότι αυτή υπήρχε συνέχεια, αλλά, από το να βλέπεις έναν οδηγό να κάνει μόνος του περίπατο κάθε φορά, κάτι είναι κι αυτό. Ο Βρετανός αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά Πρωταθλητής, γεγονός που σίγουρα δεν άρεσε στον Rosberg.

Οι δύο τους, αν και ήταν καλοί φίλοι πριν από την κοινή τους συνύπαρξη στη Mercedes, πλέον είναι δύο εχθροί που στοχεύουν και στην κορυφή. Η κόντρα έχει στοιχίσει μερικούς βαθμούς στην ομάδα, αλλά όχι θέσεις στο πρωτάθλημα, ωστόσο δεν είναι καλή εικόνα να βλέπεις δύο επαγγελματίες οδηγούς να έχουν αυτή τη συμπεριφορά, με αποκορύφωμα την απουσία του Hamilton από την καθιερωμένη φωτογραφία μετά των τέλος των κατατακτήριων της Βραζιλίας.

Κάθε ομάδα θέλει να έχει δύο οδηγούς που να μάχονται για την πρώτη θέση, αλλά σίγουρα όχι να τους βλέπει με τέτοιες συμπεριφορές. Ο Toto Wolff προειδοποιεί τους οδηγούς του πως δεν θα ανεχτεί τέτοιες καταστάσεις στο μέλλον, λέγοντας πως ίσως κάποιος από τους δύο ν’ αποχωρήσει από το Brackley.

Δυσκολευόμαστε κάποιες φορές για τις νίκες και πάντα έχουμε έναν οδηγό που είναι μετά αναστατωμένος. Και αυτό διαχέεται στην ομάδα. Είναι κάτι που πρέπει να σταματήσει. Αποφασίσαμε να έχουμε δύο παρόμοιους οδηγούς, ώστε να κάνουμε την ομάδα καλύτερη και ταχύτερη. Ήταν μια απόφαση μετά από πολλή σκέψη. Προχωρώντας, θα σκεφτούμε αν αυτό είναι το καλύτερο set-up για την ομάδα. Η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας μέσα στην ομάδα είναι κρίσιμα συστατικά για την επιτυχία της ομάδας.

Αν νιώσουμε ότι αυτό δεν είναι σύμφωνο με την κοινή άποψη, το πνεύμα και τη φιλοσοφία μέσα στην ομάδα, ίσως σκεφτούμε όταν πάρουμε απόφαση, όσον αφορά να πάμε μπροστά στο οδηγικό δίδυμο. Είναι σημαντικό να έχουμε δύο ταλαντούχους και γρήγορους οδηγούς στο μονοθέσιο. Αλλά, θέλουμε να δουλεύουμε με καλά παιδιά.

Wolff-Hamilton-Rosberg

Ο επί κεφαλής της Mercedes δίνει όνομα στα δυνατά και τα αδύναμα σημεία της ομάδας του, με το πιο αδύναμο να είναι η σχέση των Hamilton και Rosberg ή ακόμα και η σχέση της ομάδας με τους οδηγούς.

Υπάρχουν πολλά που γίνονται πίσω από τις πόρτες. Νομίζω ότι η ομάδα είναι πιο δυνατή από ποτέ. Έχουμε τεράστια ενότητα μέσα στην ομάδα, αλλά η διαφορετική σχέση των οδηγών είναι μία από τις αδυναμίες μας, και αυτό δεν είναι καλό. Η μεγαλύτερη δύναμή μας είναι η ποιότητα και οι χαρακτήρες των προσωπικοτήτων μέσα στην ομάδα. Η μεγαλύτερη αδυναμία είναι η σχέση μεταξύ των οδηγών, και κάποιες φορές μεταξύ της ομάδας και των οδηγών.