Σε Καταλονία και Silverstone τα 2 τεστ εντός της σεζόν

Σχετικά άρθρα

F1 Testing Barcelona, Spain 19 - 22 February 2015

Οι δοκιμές περιορίστηκαν ακόμη περισσότερο τη φετινή σεζόν, για να μειωθεί το κόστος συμμετοχής των ομάδων στην Formula 1. Με τις 3 ομάδες που θα συμμετέχουν στο τεστ της Pirelli να μην μπορούν να δοκιμάσουν νέα εξαρτήματα, αλλά ούτε να έχουν τον έλεγχο του προγράμματος των μονοθεσίων τους, άπαντες θα έχουν στη διάθεσή τους μόλις 12 ημέρες δοκιμών: 2 τετραήμερα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και 2 διήμερα κατά τη διάρκεια αυτού.

Πλέον οριστικοποιήθηκαν οι τοποθεσίες και οι ημερομηνίες, με την πίστα της Βαρκελώνης να φιλοξενεί το πρώτο τεστ στις 17 και 18 Μαΐου, την Τετάρτη μετά το προγραμματισμένο gp, και το Silverstone το δεύτερο στις 12 και 13 Ιουλίου, μετά το Βρετανικό gp.

Motor Racing - Formula One World Championship - Hungarian Grand Prix - Practice Day - Budapest, Hungary

Πάντως, παρότι οι περισσότεροι θεωρούν πως ο περιορισμός των δοκιμών κάνει κακό στο σπορ, οι μικρότερες ομάδες βλέπουν θετικά από αυτό. Πιο συγκεκριμένα, ο Nico Hulkenberg πιστεύει πως η Force India μπορεί να εκμεταλλευτεί την έναρξη της σεζόν, πριν οι μεγάλες ομάδες καλύψουν όλα τα κενά με τους τεράστιους προϋπολογισμούς τους.

Λιγότερες δοκιμές θα μπορούσαν να σημαίνουν περισσότερες ευκαιρίες κατά τη διάρκεια των πρώτων αγώνων, αν είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι από τους άλλους, και έχουμε διατηρήσει την ορμή μας (από το 2015). Στο τέλος της ημέρας, (οκτώ ημέρες) είναι ό,τι έχει ο καθένας και όλοι πρέπει να εργαστούμε με αυτό.

Είναι πάντα δύσκολο να κρίνουμε το τι θα κάνουν οι άλλοι και πού θα βρίσκονται για τον πρώτο αγώνα. Αλλά από ό,τι έχω δει από όσα κάνει η ομάδα και την εξέλιξη, νομίζω ότι μπορούμε να παλέψουμε για καλά αποτελέσματα. Ίσως ακόμη καλύτερα κι από το 2015.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...