Η Tesla προσπάθησε “να φιμώσει” τον άνδρα που ανακάλυψε το P100D

Σχετικά άρθρα

tesla-brand-logo-at-the-2014-detroit-show

Την περασμένη εβδομάδα ο Jason Hughes, ένας Αμερικάνος που έχει στη κατοχή του ένα Tesla Model S, “ψάχνοντας” το νέο firmware της Tesla που εγκαταστάθηκε στο αυτοκίνητό του, ανακάλυψε αναφορές πως η Tesla ετοιμάζει να βγάλει στην αγορά την έκδοση P100D. Ο Hughes, έχοντας αρκετές γνώσεις “hacking” ανακάλυψε την πληροφορία αυτή σε ένα κρυπτογραφημένο κώδικα του νέου firmware και με tweet του προς την Tesla ζήτησε λεπτομέρειες για τη νέα έκδοση, αλλά αντί να πάρει μια απάντηση μέσω tweet, πήρε τελικά ένα διαφορετικό είδος απάντησης.

Η Tesla, σύμφωνα με τον Hughes προσπάθησε να εγκαταστήσει στο Model S του, μια παλαιότερη έκδοση του λογισμικού της, έτσι ώστε να προστατευτεί από περισσότερες διαρροές που θα έβρισκε ο Hughes στον κώδικα, μιας και ο ίδιος είπε πως έχει βρει και “άλλα ενδιαφέροντα πράγματα“. Ο Hughes κατάλαβε το τι πήγαινε να κάνει η Tesla και εμπόδισε την διαδικασία εγκατάστασης του παλαιότερου λογισμικού στο αυτοκίνητό του και έστειλε tweet τόσο στην Tesla, όσο και τον Elon Musk ζητώντας περαιτέρω εξηγήσεις.

Ο Musk απάντησε πως ο ίδιος δεν έδωσε καμία τέτοια εντολή, με τον Hughes να μιλά στο Teslarati και να λέει πως θα σταματήσει προς το παρόν να διαρρέει λεπτομέρειες που ανακαλύπτει στον κώδικα του λογισμικού της Tesla. Όπως είπε, η Tesla θα πρέπει να προσέχει τι κώδικα βάζει στο firmware παραγωγής, μιας και σίγουρα δεν είναι ο μοναδικός κάτοχος Model S ή Model X του κόσμου με τέτοιες γνώσεις.

Αυτό είναι το δεύτερο “παράλογο” περιστατικό της Telsa, μιας και πριν λίγο καιρό έγινε γνωστό πως ο Elon Musk ακύρωσε παραγγελία πελάτη ενός Tesla Model X επειδή ήταν “πολύ αγενής”.

ΠηγήTeslarati

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα