653920

Τα αυτοκίνητα σήμερα διαθέτουν τεράστια υπολογιστική δύναμη, με τους επεξεργαστές, αισθητήρες και την ασφάλεια του οχήματος να ελέγχονται από μια κεντρική μονάδα, που συνήθως συνδέεται ασύρματα με κάποια εφαρμογή για smartphone κινητά τηλέφωνα.

Η ασφάλεια αυτής της σύνδεσης είναι συχνά μικρή, και εκεί βρίσκονται οι τρύπες ασφαλείας του λογισμικού που επιτρέπουν στον οποιοδήποτε γνώστη βασικών αρχών hacking να αποκτήσει πρόσβαση στο σύστημα κλιματισμού, στα δεδομένα καταγραφής της ακριβής θέσης του αυτοκινήτου, στον συναγερμό και σε άλλες ζωτικής σημασίας λειτουργίες.

Στο παρακάτω video θα δεις τον Βρετανό Ken Munro της Pen Test Partners να μας δείχνει πόσο εύκολο είναι να πάρεις πρόσβαση σε ένα Mitsubishi Outlander PHEV.

Ο εκπρόσωπος της Mitsubishi, Manabu Yamanishi, δήλωσε για το θέμα πως το τηλεχειριστήριο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά την οδήγηση, άρα δεν υπάρχουν ανησυχίες για την ασφάλεια του οδηγού κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Επίσης είπε πως όταν οι πόρτες είναι κλειδωμένες, ο συναγερμός δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί.