Το Land Rover Defender επιστρέφει στην παραγωγή;

Σχετικά άρθρα

land-rover-defender-static

Μερικούς μήνες πριν η Land Rover ανακοίνωσε την παύση της παραγωγής του 68-χρονου μοντέλου Defender. Μάλιστα, το τελευταίο Land Rover Defender που βγήκε από την γραμμή παραγωγής, δημοπρατήθηκε με επιτυχία. Η εταιρεία, πήρε την απόφαση να σταματήσει το μοντέλο από την παραγωγή, λόγω της αυστηρότητας των εκπομπών ρύπων, τις απαιτήσεις παθητικής ασφάλειας, αλλά και του χαμηλού όγκου πωλήσεων.

Σήμερα όμως, πληροφορίες αναφέρουν πως ο μεγιστάνας της εταιρείας Ineos, Jim Ratcliffe, που εμπορεύεται χημικά προϊόντα και παράγωγα πετρελαίου, βρίσκεται σε επικοινωνία με κορυφαία στελέχη της βρετανικής εταιρείας, προκειμένου να επανέλθει στη ζωή το διάσημο αυτό τετρακίνητο.

Δεν είναι ακόμη γνωστό, αν ο συγκεκριμένος θέλει να αγοράσει ολόκληρη την παραγωγή, ή απλά ένα μέρος της, αλλά πληροφορίες από την Sunday Times, αναφέρουν, πως είναι επιθυμία του η παραγωγή του μοντέλου να γίνει εντός της Μεγάλης Βρετανίας. Μάλιστα πιστεύεται, πως ο γνωστός επιχειρηματίας, έχει ήδη στην κατοχή του ένα από τα τελευταία Defender, που βγήκαν από την παραγωγή, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως η εταιρεία του αξίζει 3,2 δις λίρες. Δε θα ήταν λοιπόν παράλογο, να τον δούμε να εξαπλώνει την κυριαρχία του, πέρα από τον τομέα της χημικής βιομηχανίας.

land-rover-defender-rear

Το νέο μοντέλο αναμένεται μέσα στο 2019, θα είναι εντελώς ανανεωμένο και  θα προσφέρεται σε δύο μετατρόχια.

Επίσημα, βέβαια, δεν έχουμε ακόμη τίποτα, ενώ εκπρόσωπος τύπου της Ineos, μιλώντας εξ’ ονόματος του Ratcliffe, είπε πως:

Η Ineos δεν σχολιάζει τίποτα για την ιστορία του Land Rover Defender.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η JLR προσλαμβάνει 250 ηλεκτρολόγους μηχανικούς

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Jaguar Land Rover (JLR) έκανε γνωστό πως επιβραδύνει την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας περισσότερα plug-in υβριδικά. Ωστόσο, σήμερα, η βρετανική...

Στην Αγγλία το εργοστάσιο μπαταριών της Tata, το μεγαλύτερο της Ευρώπης

Ο όμιλος Tata ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινά άμεσα την κατασκευή του μεγαλύτερου εργοστασίου μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων της Ευρώπης. Αυτό θα βρίσκεται στο Gravity Smart Campus...