Δες το ηλεκτρικό Rimac να επιταχύνει στα 0-100 μέσα σε 2,6″

Σχετικά άρθρα

RIMAC-CONCEPT-ONE-ELECTRIC-SUPERCAR-8

Εντάξει έχουμε δει ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν εξαιρετικά γρήγορες επιταχύνσεις. Είδες ένα τέτοιο βανάκι να κερδίζει Ferrari και όλοι ξέρουμε πόσο καλή επιτάχυνση έχουν τα Tesla.

Μη μου πεις τώρα, πως δε σου έχει περάσει από το μυαλό η σκέψη, πώς θα είναι ένα τέτοιο supercar; Πώς θα ακούγεται; Πόσο γρήγορα μπορεί να επιταχύνει;

Τις απαντήσεις στις σκέψεις σου και την φαντασία σου, ήρθε να δώσει η Κροατική Rimac, με ένα βίντεο που δείχνει το Concept_One, να εκτοξεύεται στα πρώτα 100 χλμ/ώρα μέσα σε 2,6 δευτερόλεπτα, ενώ συνεχίζει μέχρι τα 120 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 4 δευτ.

Αυτά επιτυγχάνονται εξαιτίας των τεσσάρων (4) ηλεκτρικών μοτέρ, που έχει από δύο (2) στον κάθε άξονα, και η συνολική τους απόδοση ανέρχεται στους 1.088 ίππους (811 kilowatt), με μέγιστη απόδοση ροπής 1.600 Nm. Έτσι έχει κίνηση και στους 4 τροχούς. Η μπαταρία του είναι χωρητικότητας 82 kWh και του χαρίζει μια αυτονομία 330 χλμ.

Και όπως κάθε hypercar, που σέβεται τον εαυτό του, θα κοστίζει €742.000, ενώ θα παραχθούν μόλις 8 μονάδες από αυτό, με την εταιρεία να εργάζεται ήδη πάνω στο επόμενο μοντέλο, που λέγεται Concept_S και αποδίδει 1384 ίππους!

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα