Raikkonen: Πρέπει να πάθει για να μάθει ο Verstappen

Σχετικά άρθρα

GP BELGIO F1/2016

Κι ενώ χθες δήλωνε πως είχε την ταχύτητα για να πάρει την pole position, σήμερα ο Kimi Raikkonen πήρε μόνο τους 2 βαθμούς της 9ης θέσης. Ο Φινλανδός μόνο καθαρό αγώνα δεν είχε σήμερα, έχοντας ταραχώδεις μάχες με τον Max Verstappen, τον οποίο και… στόλισε στον ασύρματο!

Ο Φινλανδός είναι φανερά ενοχλημένος από την συμπεριφορά του οδηγού της Red Bull εντός πίστας, αλλά ξεκαθαρίζει πως δεν έχει πρόβλημα να συμμετέχει σε σκληρές μάχες. Βέβαια, επισημαίνει ότι όλα έχουν κάποιο όριο και δεν μπορεί να δεχθεί το γεγονός πως έπρεπε ακόμα και να φρενάρει στην Kemmel για να μην υπάρχει δραματική επαφή, δίχως να καταλαβαίνει γιατί οι αγωνοδίκες δεν τον συμμορφώνουν.

Είμαι εντάξει με τους σκληρούς αγώνες, αλλά, όταν πρέπει να μειώσω ή και να φρενάρω για τη στροφή 5 όταν είμαι ακόμα στην ευθεία, όταν κάνω τις κινήσεις μου, όταν πρέπει να φρενάρω για να μη χτυπήσω κάποιον, τότε κάτι είναι λάθος. Αυτό, κατά τη γνώμη μου, είναι εντελώς λάθος, αλλά προφανώς για οποιουσδήποτε λόγους οι αγωνοδίκες πιστεύουν ότι είναι εντάξει. Αλλά, αν δε φρέναρα, θα είχαμε ένα τρομερό ατύχημα.

Το πρόβλημα είναι ότι χρησιμοποιούσα το DRS, ήμουν 15-20 χλμ/ώρα πιο γρήγορος από αυτόν, έκανα την κίνησή μου, περίμενε και μετά έστριψε πολύ πιο αργά από εμένα. Και η διαφορά στην ταχύτητα είναι αρκετά μεγάλη, έτσι έπρεπε να φρενάρω, για να τον αποφύγω. Δεν είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να γίνεται. Όταν ένας πρέπει να φρενάρει ενώ κινείται με τέρμα γκάζι, κάτι δεν είναι σωστό.

Ο Πρωταθλητής του 2007 θεωρεί πως ο Ολλανδός θα προκαλέσει κάποια στιγμή ένα ατύχημα που θα είναι αρκετό για να μειώσει την επιθετικότητά του, ωστόσο ελπίζει ότι δε θα χρειαστεί να φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει αργά ή γρήγορα αν δεν αλλάξει, αλλά φαίνεται να είναι εντάξει στους αγωνοδίκες. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε, όταν θα συμβεί κάτι, ποιος θα κατηγορηθεί. Όπως είπα, είμαι εντάξει με τους καλούς αγώνες και τις σκληρές μάχες, αλλά σε αυτή την κατάσταση είναι λάθος, κατά την άποψή μου. Προφανώς, πάντα υπάρχουν διαφορετικές γνώμες. Δεν αλλάζει πάρα πολλά, ίσως χρειάζεται ένα ατύχημα, πριν τα πράγματα γίνουν πιο ξεκάθαρα σε όλους, αλλά ελπίζω ότι δε θα συμβεί, επειδή μπορεί να είναι κακό για κάποιον. Και προφανώς κανείς δε θέλει κάποιον να υποφέρει.

ΠηγήESPN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr