Η Volkswagen ορίζει τον αντικαταστάτη του Jost Capito στο τιμόνι του τμήματος Μotorsport

Σχετικά άρθρα

Volkswagen-Polo-R-WRC---Mexico-2016-2

Με τον Jost Capito να οδεύει προς τη McLaren, η Volkswagen όρισε ως αντικαταστάτη του στην ηγεσία του τμήματος Motorsport τον Sven Smeets. Αυτή τη φορά δεν εισήχθησαν νέα πρόσωπα εκτός της εταιρίας, όπως είχε γίνει στη περίπτωση του Jost Capito. Ο Sven Smeets είναι στέλεχος της Volkswagen από το 2012 και έχει συμβάλει σημαντικά στη πρόσφατη κυριαρχία της εταιρίας στο WRC.

Με τον Sven Smeets να αναλαμβάνει τα καθήκοντά του, ο Capito είναι πλέον ελεύθερος να πάει στη McLaren όπου και θα διατελέσει διευθύνων σύμβουλος της ιστορικής ομάδας. Ακόμα οι δικαιοδοσίες του δεν έχουν καθοριστεί με ακρίβεια, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα κληθεί να καλύψει τα κενά που δημιουργήθηκαν έπειτα από την απομάκρυνση του Martin Whitmarsh. Θα δουλέψει δηλαδή σε συνεργασία με τον αγωνιστικό διευθυντή Eric Boullier και θα αναφέρεται στον πρόεδρο της εταιρίας Ron Dennis.

Η Volkswagen Motorsport βέβαια, μαζί με την προαγωγή του  Sven Smeets, ανακοίνωσε και κάποιες άλλες εσωτερικές μετακινήσεις στελεχών. Ο Lukasz Urban αντικαθιστά τον Kirsten Zimmerman στη θέση του εμπορικού διευθυντή, με τον δεύτερο να μετακινείται στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας. Επίσης στο αγωνιστικό τμήμα, όρισε τεχνικό διευθυντή τον Francois-Xavier Demaison και υπεύθηνο κινητήρων, τον Dr. Donatus Wichelhaus.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Tο Σεπτέμβριο τα αποκαλυπτήρια της νέας γενιάς του VW Transporter

Στα τέλη του περασμένου έτους, η Volkswagen ξεκίνησε την teasing καμπάνια του νέου Transporter (T7), για να ανακοινώσει σήμερα ότι το μοντέλο θα αποκαλυφθεί...

Η VW παρουσιάζει τα ID.3 GTX και ID.7 GTX Tourer

Τις γρήγορες GTX εκδόσεις των ID.3 και ID.7 Tourer παρουσίασε σήμερα η Volkswagen. Ξεκινώντας από το ID.3 GTX, είναι πισωκίνητο και στην έκδοση GTX...
Autoblog.gr