Αρχική Motorsports Formula 1 Red Bull: Η οδήγηση του Verstappen στη Βραζιλία μπορεί να συγκριθεί με των Senna και Schumacher

Red Bull: Η οδήγηση του Verstappen στη Βραζιλία μπορεί να συγκριθεί με των Senna και Schumacher

18
Red Bull: Η οδήγηση του Verstappen στη Βραζιλία μπορεί να συγκριθεί με των Senna και Schumacher

max-verstappen

Μπορεί ο νικητής του χθεσινού αγώνα να είναι ο Lewis Hamilton, αλλά αυτός που συγκέντρωσε τα περισσότερα βλέμματα ήταν ο Max Verstappen. Από το ξεκίνημα, ο Ολλανδός έδειξε επιθετικός και πέρασε μπροστά από τον Nico Rosberg, όμως η Red Bull θέλησε να ρισκάρει με τη στρατηγική, βάζοντας τα ενδιάμεσα ελαστικά. Αυτό τελικά αποδείχθηκε λάθος, αλλά ο μικρός δεν το έβαλε κάτω.

Στο τελευταίο στάδιο του αγώνα, βγήκε ακόμα και από τη 10άδα, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Έχοντας φρέσκα βρόχινα ελαστικά και όντας πολύ επιθετικός, έφτασε μέχρι την 3η θέση, αφού προσπέρασε ακόμα και τον Sergio Perez, στερώντας του έτσι το 3ο φετινό βάθρο και το 7ο της καριέρα του. Ο Christian Horner επαινεί τον οδηγό του, λέγοντας ότι η οδήγησή του χθες μπορεί να συγκριθεί με αυτή των Ayrton Senna στο Μονακό, το 1984, ή του Michael Schumacher στη Βαρκελώνη το 1996.

Μπορείς να το συγκρίνεις με αυτές τις σπουδαίες στιγμές. Δεν είσαι συχνά μάρτυρας σ’ έναν τέτοιο αγώνα, και το να το βλέπουμε αυτές τις μέρες, είναι κάτι πάρα πολύ ιδιαίτερο. Αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν στον Rosberg. Αλλά όλες του οι κινήσεις ήταν εξαιρετικές, με τον Sebastian, με τον Kimi στην πρώτη στροφή.

Ο επί κεφαλής της Red Bull Racing παραδέχεται ότι θα ήταν αδύνατο ακόμα και με τη σωστή στρατηγική να κερδίσει τον αγώνα, καθώς ο Hamilton ήταν πολύ γρήγορος και δύσκολα θα μπορούσε να τον ανταγωνιστεί ο Verstappen.

Θα ήταν δύσκολο να ανταγωνιστεί τον Lewis. Κατάφερε να φτάσει στη δεύτερη θέση, αλλά ο Lewis είχε τον ρυθμό να ανοίγει τη διαφορά, γι’ αυτό και πήραμε ένα μικρό ρίσκο με τη στρατηγική, ελπίζοντας ότι τα ενδιάμεσα θα γινόταν όλο και πιο αναγκαία. Η βροχή δυνάμωσε λίγο στη συνέχεια κι έπρεπε να εγκαταλείψουμε αυτή τη στρατηγική, κάτι που μας κόστισε πολύ, γιατί πέσαμε πολύ πίσω. Αλλά, τον είδαμε να μην χάνει χρόνο και να φτάνει μέσα σε 10 γύρους να περνά τον Perez. Σε κάθε γύρο κέρδιζε χρόνο, ακόμα κι αν προσπερνούσε.