Πωλείται μια Ferrari F40 που κάποτε άνηκε στον Eric Clapton

Σχετικά άρθρα

Ο Eric Clapton, θρύλος της rock και των blues, είναι μεγάλος λάτρης της Ferrari, έχοντας πολλά “αλογάκια” στην συλλογή του, ενώ έχει και την one-off SP12 EC. Μια από αυτές είναι η F40, η οποία αδιαμφισβήτητα είναι ένα από τα σημαντικότερα και πιο χαρακτηριστικά μοντέλα της ιταλικής εταιρίας.

Το αυτοκίνητο σχεδιάστηκε για να εορταστούν τα 40 της χρόνια της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, και ήταν εκείνο που πήρε την τελευταία έγκριση από τον Enzo Ferrari προτού αυτός φύγει από τη ζωή. Από το εργοστάσιο της εταιρίας στο Maranello βγήκαν 1.311 αυτοκίνητα, με αυτή του Άγγλου πωλείται από την αντιπροσωπεία του Λονδίνου, GVE.

Είναι μοντέλου του 1991 και άνηκε στον Clapton από το 2000 μέχρι το 2003, όπου την πούλησε στον σημερινό ιδιοκτήτη της. Συνολικά έχει διανύσει 18.888 χλμ., με τον πωλητή να ζητάει £925.000 (€1.070.000) για να την αποχωριστεί.

Είναι βαμμένη στο πιο αναγνωρίσιμο χρώμα της Ιταλικής εταιρίας, το Rosso Corsa και πατάει στις κλασσικές πεντάστερες ζάντες. Στο σπαρτιάτικο εσωτερικό κυριαρχούν μόνο τα κόκκινα bucket καθίσματα, το τριάκτινο τιμόνι, το κλασσικό χτένι, τα τρία αλουμινένια πεντάλ και άφθονο γυμνό carbon. Κάτω από το καπό, βρίσκεται ο biturbo V8 των 2,9 λίτρων ο οποίος αποδίδει 478 άλογα με τα 0-100 χλμ/ώρα να έρχονται σε 3,8 δευτερόλεπτα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...

Ferrari: Δημιουργία ερευνητικού κέντρου για την ανάπτυξη μπαταριών

Η Ferrari εγκαινίασε ένα νέο ερευνητικό κέντρο ηλεκτροχημείας στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, καθώς ετοιμάζεται να παράγει το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό supercar μέχρι τα τέλη...