Αρχική Motorsports Formula 1 Οι πρώτες δοκιμές στην Βαρκελώνη θα έχουν μια μέρα τεχνητά βρόχινες συνθήκες

Οι πρώτες δοκιμές στην Βαρκελώνη θα έχουν μια μέρα τεχνητά βρόχινες συνθήκες

0
Οι πρώτες δοκιμές στην Βαρκελώνη θα έχουν μια μέρα τεχνητά βρόχινες συνθήκες

Και τα δύο τετραήμερα δοκιμών εξέλιξης των νέων μονοθεσίων για το 2017 θα γίνουν στην πίστα της Βαρκελώνης, με το πρώτο να ξεκινάει στις 27 Φεβρουαρίου και να ολοκληρώνεται στις 2 Μαρτίου. Τουλάχιστον μια από αυτές τις 4 ημέρες, το οδόστρωμα της πίστας θα βραχεί τεχνητά, με σκοπό να πάρουν τα δεδομένα που θέλουν οι ομάδες σε τέτοιες συνθήκες, πριν τον πρώτο αγώνα στην Αυστραλία.

Οι δοκιμές σε βρόχινες συνθήκες πριν από την έναρξη της σεζόν είναι υποχρεωτικές από τους κανονισμούς της F1, αλλά έχει αποδειχθεί ότι είναι πάντα δύσκολο να προσομοιώσουν τεχνητά έναν βρεγμένο αγώνα, και οι ομάδες δεν ήταν ποτέ πρόθυμες να αφιερώσουν μια ολόκληρη μέρα σε τέτοιες συνθήκες, καθώς είχαν καλή γνώση από τις περασμένες χρονιές.

Όμως, με την αλλαγή των διαστάσεων των ελαστικών το 2017, αυτό σημαίνει ότι η απόδοση των ενδιαμέσων και των βρόχινων ελαστικών της Pirelli θα είναι τελείως διαφορετική φέτος, όχι μόνο όσον αφορά την συμπεριφορά τους, αλλά και πότε είναι το ιδανικό παράθυρο για το καλύτερο γυρολόγιο.