Αυτές είναι οι πόλεις με την μεγαλύτερη κυκλοφοριακή συμφόρηση του κόσμου

Σχετικά άρθρα

Κάθε χρόνο, σύμφωνα με έρευνα της INRIX, το μποτιλιάρισμα κοστίζει στους Αμερικανούς οδηγούς, κατά μέσο όρο, 1.210 δολάρια τον χρόνο σε κατανάλωση καυσίμων και χαμένο χρόνο και πολύ περισσότερο στο Λος Άντζελες, την πόλη με τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις στον κόσμο σε ώρα αιχμής. Η έρευνα της INRIX, βασίστηκε σε δεδομένα της κίνησης στους δρόμους τα οποία συλλέγει από οχήματα και από υποδομές στους αυτοκινητοδρόμους.

Παρότι η Ταϊλάνδη αναδείχτηκε η χώρα με το μεγαλύτερο κυκλοφοριακό πρόβλημα στον κόσμο για το 2016, σύμφωνα με την έρευνα, οι ΗΠΑ είναι η χώρα με το μεγαλύτερο κυκλοφοριακό πρόβλημα μεταξύ των πλουσίων, ανεπτυγμένων οικονομιών. Πέντε από τις δέκα πόλεις με το μεγαλύτερο μποτιλιάρισμα στον κόσμο βρίσκονται στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την INRIX.

Το κυκλοφοριακό δεν είναι νέο πρόβλημα στις ΗΠΑ, αλλά ενδέχεται να επανέλθει στο προσκήνιο αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, προωθήσει το μεγάλης κλίμακας επενδυτικό του πρόγραμμα στις υποδομές, όπως έχει υποσχεθεί.

Το χρόνιο μποτιλιάρισμα συνιστά πρόβλημα για τις αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως και κάποιες μεγάλες πόλεις έχουν ξεκινήσει να περιορίζουν την πρόσβαση στα Ι.Χ στο κέντρο των πόλεων. Η έρευνα της INRIX κατέταξε τα στοιχεία με διαφορετικούς τρόπους: οι οδηγοί στο Λος Άντζελες δαπάνησαν κατά μέσο όρο 104 ώρες αιχμής στους δρόμους κατά το 2016.

Ωστόσο, εξετάζοντας πόσες ώρες πέρασαν σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος με βάση τις συνολικές ώρες οδήγησης, οι οδηγοί στη Μόσχα βρίσκονται στην κορυφή της λίστας. Πέρασαν το 25,2% των συνολικών ωρών οδήγησης σε μποτιλιαρισμένους δρόμους, ενώ οι οδηγοί στο Λος Άντζελες πέρασαν 12,7% του συνολικού χρόνου οδήγησης κινούμενοι με πολύ αργούς ρυθμούς, διαπίστωσε η έρευνα. Στην Μπογκοτά της Κολομβίας, οι οδηγοί πέρασαν το 31,8% του συνολικού χρόνου οδήγησης σε μποτιλιάρισμα.

Το χειρότερο οδικό τμήμα από πλευράς κίνησης στις ΗΠΑ είναι το Cross Bronx Expressway της Νέας Υόρκης, όπου οι οδηγοί για μια απόσταση 7,5 χιλιομέτρων πέρασαν κατά μέσο όρο 86 ώρες τον χρόνο κοιτάζοντας το πορτμπαγκάζ του μπροστινού τους οχήματος. Η εταιρεία κατατάσσει μετά το Λος Άντζελες, τη Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο, την Ατλάντα και το Μαϊάμι ως τις πόλεις των ΗΠΑ με το μεγαλύτερο μποτιλιάρισμα. Αναλυτικά τα αποτελέσματα μπορείς να τα βρεις στο λινκ της πηγής.

ΠηγήInrix

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Onvo: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών της Nio, πρώτο μοντέλο “αντίπαλος” του Tesla Model Y

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nio, William Li, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία του ετοιμάζει μια ένα υπο-μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα ονομάζεται Onvo...

Ουάσιγκτον: Αντιμέτωποι με περιοριστές ταχύτητας οι οδηγοί που παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας

Οι αρχές της Ουάσιγκτον αποφάσισαν να επιτρέψουν την τοποθέτηση περιοριστών ταχύτητας στα αυτοκίνητα των οδηγών εκείνων που έχουν καταδικαστεί για σοβαρές παραβάσεις υπερβολικής ταχύτητας. Σύμφωνα...

Η κινεζική Chery συζητά με την Ιταλία για εργοστάσιο

Η ιταλική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες με την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Chery στο πλαίσιο των προσπαθειών της πρώτης να προσελκύσει μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, εκτός της...
Autoblog.gr