Ξέρω ότι, για τους περισσότερους από εμάς, τα supercars είναι αντικείμενο πόθου, και επίσης είναι αρκετά ακριβά ώστε να μην μπορέσουμε ποτέ να αποκτήσουμε κάποιο. Έτσι μας έχει δημιουργηθεί η εντύπωση πως είναι απόμακρα και “μη μου άπτου”, γι’αυτό και στο παρακάτω βίντεο σε προειδοποιώ πως θα δεις σκληρές εικόνες!

Αν έχεις πάει ποτέ σε μάντρα με τροπέτα ή γενικώς με τρακαρισμένα που τα σπάνε για ανταλλακτικά, σίγουρα θα έχεις δει πως αφού είναι ήδη κατεστραμμένα δεν τα αντιμετωπίζουν και πολύ ευγενικά. Το ίδιο ισχύει και για τα supercars! Ferrari που θα μπορούσαν να φιγουράρουν στα concours d’elegance, είναι παρατημένες στα στοιχεία της φύσης. Lamborghini και άλλα όνειρα ζωής σκουριάζουν στοιβαγμένες με κάνουν να αναρωτιέμαι μήπως δοθούν για σκραπ, όταν πλέον ο χώρος που καταλαμβάνουν θα χρειαστεί για να γδυθεί ένα άλλο supercar που έχει ακόμα μερικά λειτουργικά ανταλλακτικά πάνω του.

Από την άλλη, για αρκετά από αυτά τα αυτοκίνητα ίσως δεν υπήρχαν ανταλλακτικά, τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα που οι εταιρείες δημιούργησαν τμήματα για τα ιστορικά τους μοντέλα. Οπότε αν κάποιος χρειαζόταν κάποιο ανταλλακτικό τότε αναπόφευκτα θα έπρεπε να το πάρει από άλλο αυτοκίνητο. Σίγουρα παίζουν ρόλο και οι τιμές των καινούριων ανταλλακτικών και ο χρόνος παράδοσης, καθώς αυτά τα ονειρεμένα αυτοκίνητα μπορεί να τα αποκτήσει κάποιος που δεν έχει το χρήμα για να πληρώσει όσο όσο, ή όπως όλο και συχνότερα συμβαίνει τελευταία, η αξία της επισκευής ξεπερνάει την αξία της επαναγοράς!

Ελπίζω να σε προετοίμασα ψυχολογικά γι’αυτό το βίντεο, προσοχή εκεί ίσως βρεις αυτό που ονειρευόσουν (περίπου)!

 • οτι για μας ειναι αντικειμενο ποθους….για καποιον αλλο ειναι απλα ενα αλλο αντικειμενο……
  οτι για καποιον κατι ειναι αντικειμενο ποθους…για μας ειναι αλλο ενα αντικειμενο !!!! ;-)

  παντως ενα σετ 6πιστονες απο lambrorghini δεν θα με χαλουσε !!! :-P

 • xtra

  Σιδερα ειναι ολα , πλαστικο και γυαλι.
  Αυτοι που τα σχεδιαζουν , αυτοι που τα παραγουν , αυτοι που τα πληρωνουν , αυτοι που τα οδηγουν και αυτοι που τα ονειρευονται ειναι που τους δινουν σε αυτα τα υλικα αξια .
  Σκληρο αλλα η πραγματικοτητα.

  • Anestis Genk

   Με μια μικρή ένσταση. Οδηγικά εγώ θέλω να μπαίνω και να κουμπώνω και να νοιώθω το αμάξι, να μπορώ να καταλάβω τα όρια, πως να το υποστρέψω, να το υπερστρέψω, να σπινάρω ή να μπλοκάρω τις ρόδες. Και όλα αυτά χωρίς να είμαι χεράς απλά και μόνο επειδή το αυτοκίνητο με κάνει να καταλαβαίνω τι και πως. Και να έχει και όμορφο ήχο. Αυτά τα πράγματα δεν είναι μετρήσιμα. Αυτά για να επιτευχθούν απαιτούν κάποια σκέψη από τους μηχανικούς. Οπότε τα αμάξια είναι παλιοσίδερα, αλλά η μορφή τους είναι η αποκρυστάλωση της σκέψης ενός άλλου ανθρώπου(του μηχανικού πχ) για την ικανοποίηση των δικών μου μη μετρήσιμων αναγκών.
   Αντίστοιχα η μουσική είναι ένας ήχος, δλδ πυκνώματα και αραιώματα στον αέρα, όμως μας προκαλεί συναισθήματα, όχι επειδή είναι πυκνώματα/αραιώματα, αλλά επειδή μας διεγείρει με έναν συγκεκριμένο τρόπο.