Όπως είχε ανακοινώσει στις αρχές της χρονιάς, ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής Rallycross, Petter Solberg, παρουσίασε σήμερα το νέο του αγωνιστικό αυτοκίνητο, με το οποίο θα συμμετάσχει στο φετινό πρωτάθλημα Rallycross, της FIA. To Polo GTI World RX εξελίχθηκε από την Volkswagen Motorsport, και θα τρέξει με την ομάδα PSRX Volkswagen World RX.

Ο νέος του team-mate θα είναι ο Johan Kristoffersson, με τον Solberg να δουλεύει πάλι με τον τεχνικό διευθυντή, Francois-Xavier Demaison, που είχαν συνεργαστεί όταν ο Νορβηγός έτρεχε με την Subaru. Το Polo βασίζεται στο αγωνιστικό του WRC, έχοντας όμως δεχτεί τις κατάλληλες τροποποιήσεις για το πρωτάθλημα του rallycross, με τις εργασίες να γίνονται στην τεχνική βάση του Γερμανού κατασκευαστή, στο Ανόβερο.

  • manowar

    Αντιγραφο-κοντοστουπιδια εξ Ανατολής ,,,5 ετη σας εχει ριξει 50 νικες σας εχει πεταξει στον καθενα 30 δευτερολεπτα δεν υπηρχε διχτυ πισω απο το τερμα ..περναγε ιπταμενο στο χωμα ισα που το επερνε η καμερα και ηταν σαν να περασε φαλαινα και να σας το σκισε……..τετοιο περασε….

  • Mika

    Nα που τελικα θα δουμε ενα Polo να αγωνιζεται στα χωματα..