Γνωρίζουμε όλοι το carbon, ελληνιστί ανθρακονήματα. Ξέρουμε την μεγάλη χρησιμότητα του σε κατασκευές αεροπλάνων και αυτοκινήτων καθώς πρόκειται για ένα αποδοτικό, ελαφρύ και πολύ ισχυρό υλικό. Παρόλα αυτά, δεν έχουμε ανακαλύψει ακόμα τις μέγιστες δυνατότητές του.

Σε αυτό βάλθηκαν να απαντήσουν επιστήμονες του MIT και ψήνοντας το σε μια συγκεκριμένη εξιδανικευμένη θερμοκρασία το κάνουν ακόμα πιο ελαφρύ και ισχυρό. Βρέθηκε λοιπόν μια σύνδεση τυχαίας σειράς των ατόμων του άνθρακα στην ψημένη ρητίνη με απόρροια την υψηλότερη πυκνότητα και την αντοχή. Η εγγενής αυτή διαταραχή των μορίων της ρητίνης δημιουργεί τρισδιάστατους δεσμούς που δεν είναι απλά ισχυροί, αλλά απαιτούν ειδική μεταχείριση σε σχέση με τα κλασικά άτομα του άνθρακα για να δημιουργηθεί η δομή τους. Με τη νέα αυτή επεξεργασία, μπορεί να χρησιμοποιείται πλέον περισσότερη υλικό χωρίς να έχει επιπτώσεις στο βάρος του οχήματος. Εάν όμως το ψήσεις σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 999,4 βαθμών Κελσίου το υλικό αποδυναμώνεται.

Προφανείς είναι οι χρήσεις του βελτιωμένου ανθρακονήματος καθώς τα οχήματα θα είναι περισσότερο αποδοτικά και γερά, ενώ τα αεροσκάφη θα πετούν μακρύτερα λόγω του ελαφρύτερου σκελετού τους με μειωμένες τριβές και κατανάλωση καυσίμων. Περισσότερες ιδέες και λύσεις θα βρεθούν με αυτό, καθώς λόγω του μειωμένου βάρους μπορούν να προσαρτηθούν σε αυτό διαφόρων ειδών τσιπ και αισθητήρες, με τις εφαρμογές από εκεί και ύστερα να πολλαπλασιάζονται.