Η πρώτη ψηφιακή διαρροή του νέου VW T-Roc

Σχετικά άρθρα

Μόλις προχθές διάβασες ότι η Volkswagen αποφάσισε να περάσει στη παραγωγή το συμπαγές crossover, που είχε παρουσιάσει σε μορφή πρωτοτύπου στο T-Roc, πριν από τρία χρόνια. Σήμερα, και μέσω αυτής της ψηφιακής απεικόνισης, είναι η πρώτη ευκαιρία να διακρίνουμε κάποια από τα χαρακτηριστικά της έκδοσης παραγωγής του αυτοκινήτου.

Οι μέχρι σήμερα πληροφορίες αναφέρουν ότι η νέα προσθήκη στη γκάμα της εταιρίας θα διατηρήσει το όνομα T-Roc, παρά το γεγονός ότι η Volkswagen έχει ήδη κατοχυρώσει εναλλακτικά ονόματα όπως για παράδειγμα “Teracor”. Πιθανή ημερομηνία παρουσίασης είναι ο ερχόμενος Σεπτέμβριο, και η έκθεση της Φρανκφούρτης, με το μοντέλο να πωλείται τόσο στην αγορά της Ευρώπης, όσο και σε αυτή των ΗΠΑ. Θα τοποθετηθεί κάτω από το Tiguan, με την παραγωγή του να γίνεται στην Πορτογαλία, ενώ θα κάνει χρήση της MQB πλατφόρμα του VW Group.

Τέλος, όσον αφορά στα μηχανικά, η λογική λέει ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε συγκλονιστικές εκπλήξεις. Κατά πάσα πιθανότητα θα προσφέρεται τόσο με τον υπερτροδοτούμενο, τρικύλινδρο 1000άρη όσο και με τον νέο, 1500άρη, τετρακύλινδρο TSI ενώ στην κορυφή της γκάμας των βενζινοκινητήρων θα είναι ο δίλιτρος που ίσως να αποτελεί την βάση για το T-Roc GTI. Όσον αφορά στους πετρελαιοκινητήρες, θα είναι διαθέσιμος ο 1600άρης και ο δίλιτρος ενώ από πλευράς μετάδοσης όπως θα περίμενε κανείς, το T-Roc θα προσφέρει σύστημα τετρακίνησης –είτε ως επιλογή, είτε ως standard– και δύο κιβώτιο – ένα 6τάχυτο μηχανικό και ένα 7τάχυτο DSG. Τέλος, εξελίσσονται τόσο η plug-in υβριδική όσο και η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...