Τον περασμένο Νοέμβριο η Buick είχε παρουσιάσει στο Guangzhou Motor Show το Velite concept και πλέον η εταιρία teasάρει την έκδοση παραγωγής του, το οποίο δεν θα είναι τίποτα άλλο από ένα Chevrolet Volt με τα σήματα της Buick, για την αγορά της Κίνας.

Το Buick Velite 5 θα έχει τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά, με το Chevrolet Volt, και έτσι θα κινείται από έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων που αποδίδει 101 ίππους στις 5.600 σ.α.λ. –εκεί που βρίσκεται και ο κόφτης δηλαδή- και συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα που τροφοδοτείται από μία μπαταρία 18.4 kWh, η οποία είναι 12% πιο αποδοτική και ζυγίζει 45 κιλά λιγότερο από τη μπαταρία που χρησιμοποιεί η πρώτη γενιά του Volt. Η συνδυαστική ιπποδύναμη του συνόλου, φτάνει τα 149 άλογα ενώ η ροπή, τα 398 Nm.

Η ηλεκτρική αυτονομία του οχήματος, φτάνει τα 80 χιλιόμετρα ενώ κινούμενο ως υβριδικό, μπορεί να διανύσει 676 χιλιόμετρα. Η μέση κατανάλωση του νέου υβριδικού της Chevrolet, είναι 5,6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα ενώ η ηλεκτρική “κατανάλωση”, είναι της τάξης των 102 mpg-e. Όσον αφορά στις επιδόσεις του νέου Volt, τα 96 χλμ/ώρα από στάση, έρχονται σε 8,4 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του είναι 158 χλμ/ώρα.

Η Buick αναφέρει πως το Velite 5 είναι το πρώτο ηλεκτρικό όχημα εκτεταμένης αυτονομίας που θα πουλά στην αγορά της Κίνας, ετοιμάζοντας περισσότερα plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα, τα οποία θα βγούνε στην αγορά μέσα στα επόμενα 2 χρόνια.