Επάγγελμα: Συμπιεστής βαλβίδων στη Formula 1

Σχετικά άρθρα

Στη Formula 1 είναι γνωστό ότι τα πάντα λειτουργούν στην εντέλεια, ή τουλάχιστον έτσι θα πρέπει να γίνεται αν μια ομάδα θέλει να έχει τύχη στο άθλημα.

Αυτό φυσικά περιλαμβάνει και τα pit stops, όπου μέσα στον ελάχιστο χρόνο που είναι διαθέσιμος πρέπει όλα να κυλήσουν σύμφωνα με το πρόγραμμα και χωρίς εκπλήξεις. Σε ελάχιστα δευτερόλεπτα πρέπει να γίνουν πολλές εργασίες, με απόλυτο συγχρονισμό, ακρίβεια και χωρίς να “ξεχαστεί” κάτι.

Μέσα στον στρατό λοιπόν που βλέπουμε να είναι σε ετοιμότητα λίγο πριν την είσοδο του μονοθεσίου στα pits, υπάρχει και ένας άνθρωπος που έχει έναν κάπως περίεργο και άγνωστο στους περισσότερους ρόλο, ο οποίος όμως είναι εξ ίσου σημαντικός: να συμπληρώνει με άζωτο τις βαλβίδες του κινητήρα.

Αν σε ενδιαφέρει ο μηχανισμός λειτουργίας τους μπορείς να διαβάσεις εδώ σχετικά, απλώς να σου αναφέρω πως δεν είναι ο συμβατικός με ελατήρια.

Πολλές φορές παρατηρείται διαρροή στο σύστημα των βαλβίδων κατά τη διάρκεια ενός αγώνα με αποτέλεσμα απώλεια της πίεσης και πτώση της απόδοσης του κινητήρα. Εξού λοιπόν και ο ρόλος του “επαναγεμιστή/επανασυμπιεστή βαλβίδων”.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr