Οδηγός μιας fake Ferrari πάει φυλακή για προσπάθεια εξαπάτησης ασφαλιστικής

Σχετικά άρθρα

Κατ’ αρχάς να πω ότι έπρεπε να πάει φυλακή για την ιεροσυλία απέναντι στην 430 Spider. Πάει αυτό.

Δεύτερον, για την πιθανότητα να μην έχεις τον χρόνο να διαβάσεις ολόκληρο το άρθρο, θα αναφέρω στα γρήγορα το σκεπτικό του δικαστή, που είναι και όλο το ρεζουμέ:

Σχεδόν αμέσως μετά το “ατύχημα”, και οι δυο σας προχωρήσατε σε μια απάτη. Και αυτό δεν είναι απλό και αθώο έγκλημα χωρία θύματα. Γιατί κλονίζει την εμπιστοσύνη των ασφαλιστικών απέναντι στους πελάτες, που καταλήγει σε καθυστερημένες πληρωμές των ανθρώπων που είχαν πραγματικά ένα ατύχημα και έχουν ανάγκη τα χρήματα. Οι απάτες κάνουν πιο δύσκολη τη ζωή των έντιμων ανθρώπων και καταλήγουν σε αύξηση των ασφαλίστρων, ακριβώς λόγω του ρίσκου της απάτης για το οποίο οι ασφαλιστικές θέλουν να καλυφθούν.

Ο κάτοχος ενός Toyota MR2 λοιπόν στο Essex της Αγγλίας – που για κάποιο λόγο νόμισε ότι ήταν καλή ιδέα να του δώσει κάτι σαν 430 Spider look – χτυπήθηκε από ένα “νοικιάρικο” Audi Α1 που οδηγούσε ένας φίλος του. Δήλωσαν στην ασφαλιστική το γεγονός με σκοπό να μοιραστούν την αποζημίωση, αλλά όπως ήταν φυσικό κίνησαν τις υποψίες των ανθρώπων της εταιρίας οι οποίοι ξεκίνησαν να ερευνούν το συμβάν μετά από προτροπή και των ανθρώπων της APU (Asset Protection Unit).

Οι τελευταίοι ανακάλυψαν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία φωτογραφίες των δύο φίλων στα social media (κάτι μας θυμίζει αυτό) καθώς και ότι ο ιδιοκτήτης του MR2 είχε προσπαθήσει να το πουλήσει πρόσφατα για 30.000 λίρες Αγγλίας. Ανεπιτυχώς φυσικά.

Την συνέχεια μπορείς να τη φανταστείς, η υπόθεση πήγε στα δικαστήρια και ιδιοκτήτης και συνεργός έφαγαν 18 μήνες φυλάκισης και 12 με αναστολή αντίστοιχα. Ο δεύτερος μάλιστα αναγκάσθηκε να πληρώσει και £10.000 ως αποζημίωση στην εταιρία ενοικίασης και την ασφαλιστική της. Το γιατί το διάβασες παραπάνω.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...