Κατ’ αρχάς να πω ότι έπρεπε να πάει φυλακή για την ιεροσυλία απέναντι στην 430 Spider. Πάει αυτό.

Δεύτερον, για την πιθανότητα να μην έχεις τον χρόνο να διαβάσεις ολόκληρο το άρθρο, θα αναφέρω στα γρήγορα το σκεπτικό του δικαστή, που είναι και όλο το ρεζουμέ:

Σχεδόν αμέσως μετά το “ατύχημα”, και οι δυο σας προχωρήσατε σε μια απάτη. Και αυτό δεν είναι απλό και αθώο έγκλημα χωρία θύματα. Γιατί κλονίζει την εμπιστοσύνη των ασφαλιστικών απέναντι στους πελάτες, που καταλήγει σε καθυστερημένες πληρωμές των ανθρώπων που είχαν πραγματικά ένα ατύχημα και έχουν ανάγκη τα χρήματα. Οι απάτες κάνουν πιο δύσκολη τη ζωή των έντιμων ανθρώπων και καταλήγουν σε αύξηση των ασφαλίστρων, ακριβώς λόγω του ρίσκου της απάτης για το οποίο οι ασφαλιστικές θέλουν να καλυφθούν.

Ο κάτοχος ενός Toyota MR2 λοιπόν στο Essex της Αγγλίας – που για κάποιο λόγο νόμισε ότι ήταν καλή ιδέα να του δώσει κάτι σαν 430 Spider look – χτυπήθηκε από ένα “νοικιάρικο” Audi Α1 που οδηγούσε ένας φίλος του. Δήλωσαν στην ασφαλιστική το γεγονός με σκοπό να μοιραστούν την αποζημίωση, αλλά όπως ήταν φυσικό κίνησαν τις υποψίες των ανθρώπων της εταιρίας οι οποίοι ξεκίνησαν να ερευνούν το συμβάν μετά από προτροπή και των ανθρώπων της APU (Asset Protection Unit).

Οι τελευταίοι ανακάλυψαν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία φωτογραφίες των δύο φίλων στα social media (κάτι μας θυμίζει αυτό) καθώς και ότι ο ιδιοκτήτης του MR2 είχε προσπαθήσει να το πουλήσει πρόσφατα για 30.000 λίρες Αγγλίας. Ανεπιτυχώς φυσικά.

Την συνέχεια μπορείς να τη φανταστείς, η υπόθεση πήγε στα δικαστήρια και ιδιοκτήτης και συνεργός έφαγαν 18 μήνες φυλάκισης και 12 με αναστολή αντίστοιχα. Ο δεύτερος μάλιστα αναγκάσθηκε να πληρώσει και £10.000 ως αποζημίωση στην εταιρία ενοικίασης και την ασφαλιστική της. Το γιατί το διάβασες παραπάνω.

 • Γιώργος Εμπέρ

  Σωστος ο δικαστης!

 • xtra

  που πας βρε κακομοιρη….οι ασφαλιστικες ειναι μανουλες στο κλεψιμο , δεν θα σε καταλαβαιναν νομιζες πρωτες ?

  • Christos F4

   ελα ντε… στην πτανα πτανιες?

 • crazyfrog

  δεν καταλαβα,καταδικαστηκε επειδη ζητησε αποζημιωση για εξοδα επισκευης φεραρι και οχι mr2 ή επειδη ειχαν στησει το ατυχημα?

  • Γιώργος Εμπέρ

   Για ολα. Αλλα ποιο πολυ γιατι ετσι χανουν οι ασφαλιστηκες την εμπιστοσυνη στον πελατη. Οποτε αυτη τους η πραξη, κανει τις ασφαλιστηκες να ειναι καχυποπτες ακομα και σε ατομα που πραγματικα τους συνεβει κατι

 • Ποσες τετοιες ”φιλικες δηλωσεις” γινοντουσαν προ κρισης που το χρημα ηταν αφθονο….
  μετα αρχισαν ομως να το ψαχνουν και ελαττωθηκαν δραματικα και εδω !!!

  παντως για μενα να μπει μεσα λογο βλακειας !!!!και μετα για ολα τα αλλα !!!

 • Ποσες τετοιες ”φιλικες δηλωσεις” γινοντουσαν προ κρισης που το χρημα ηταν αφθονο….
  μετα αρχισαν ομως να το ψαχνουν και ελαττωθηκαν δραματικα και εδω !!!

  παντως για μενα να μπει μεσα λογο βλακειας !!!!και μετα για ολα τα αλλα !!!