Η Nissan και η πόλη της Yokohama εγκαινιάζουν την υπηρεσία κοινής χρήσης αυτοκινήτων με αμιγώς ηλεκτροκίνητα ultra-compact οχήματα, κάνοντας πράξη το όραμα της Nissan για την νέα εποχή στην κινητικότητα (Nissan New Mobility Concept).

Η υπηρεσία “ChoiMobi Yokohama”, επιτρέπει στους χρήστες που εγγράφονται online, να παραλάβουν και να επιστρέψουν τα αυτοκίνητα σε 14 τοποθεσίες, πέριξ του σταθμού στην Yokohama. Υπάρχει η δυνατότητα προ-κρατήσεων 30 λεπτά πριν από την παραλαβή, ενώ τα αυτοκίνητα μπορούν να οδηγηθούν εντός των ορίων της πόλης.

Η υπηρεσία κοστίζει 250 yen ανά 15 λεπτά συν 200 yen ως βασικό τέλος, με μέγιστη ημερήσια χρέωση στα 3.000 yen. Οι χρήστες είναι απαραίτητο να έχουν Ιαπωνική άδεια οδήγησης, ένα smartphone και μια πιστωτική κάρτα που έχει εκδοθεί στην Ιαπωνία.

Για την ιστορία, η Nissan και η πόλη της Yokohama είχαν διεξάγει την πρώτη στην Ιαπωνία δοκιμαστική υπηρεσία με την χρήση αμιγώς ηλεκτροκίνητων ultra-compact οχημάτων, από τον Οκτώβριο του 2013. Ο στόχος ήταν να ενθαρρύνουν τις επιλογές μεταφορών με χαμηλές εκπομπές ρύπων, τη βελτίωση της ποιότητας των μεταφορικών υπηρεσιών, αλλά και να προωθήσουν τον τουρισμό. Τον Οκτώβριο του 2015 η συνεργασία επεκτάθηκε με την ενοικίαση των αυτοκινήτων στους τοπικούς τουριστικούς πράκτορες και στις επιχειρήσεις. Η Nissan και η πόλη της Yokohama θα συνεχίσουν τις σχετικές μελέτες χρηστικότητας και σκοπιμότητας, ενθαρρύνοντας τους τοπικούς φορείς να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

 • ρε αυτο το NISSAN ειναι ολοιδιο με το RENALYT TWIZY !! :-P
  τι εννοεις ειναι το ιδιο ???? :-D

  • Mika

   Πως εγινε αυτο?
   :P

  • απο γερμανια εκλαπη ενα φωτοτυπικο θα ελεγα !!!!! :-P

  • Mika

   Εκαναν καλη δουλεια, δεν τους πηρανε χαμπαρι, γιατι ηταν γιαπωνεζικο το φωτοτυπικο!!
   :p

 • SAMURAI-66

  Με τα μικρα κουβαδακια το εχουν γενικα οι γιαπωνεζοι και κανουν παπαδες μαζι τους κυριολεκτικα!!
  ………….https://youtu.be/paSfni30f6c

 • xtra

  με τις ασφαλειες τι παιζει αραγε στο car sharing ?