Την περασμένη Κυριακή ο o 17-χρονος Billy Monger είχε ένα φρικτό ατύχημα στο βρετανικό πρωτάθλημα της Formula 4 στο Donington Park, όταν έπεσε πίσω από ένα σταματημένο μονοθέσιο.

Τα νέα ωστόσο δεν είναι καλά για την υγεία του νεαρού πιλότου, μιας και όπως ανακοίνωσαν οι γιατροί, αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν και τα δύο του πόδια. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, οι γιατροί του νοσοκομείου στο Nottingham αναγκάστηκαν να προβούν στον ακρωτηριασμό των ποδιών του, λόγω της βλάβης που υπέστησαν από το ατύχημα, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν για να σωθούν τα άκρα. Ο Monger βρίσκεται σε τεχνητό κώμα και αναμένεται να ξυπνήσει τις επόμενες ημέρες.

Ήδη πάντως η crowdfunding κοινότητα έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπο της, μιας και έχει δημιουργηθεί μια καμπάνια από την ομάδα (JHR Developments) και την οικογένεια του άτυχου νεαρού, μέσω της οποίας ο καθένας από εμάς μπορεί να προσφέρει ότι ποσό επιθυμεί, προκειμένου να μαζευτούν χρήματα για να καλυφθεί το κόστος των προσθετικών μελών. Μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί £164.284, ενώ ο στόχος είναι £250.000. Μπορείς και εσύ να βοηθήσεις, μπαίνοντας εδώ.

Ανανέωση: Ο κόσμος έδειξε την στήριξη του στον Monger και ήδη έχουν συγκεντρωθεί £691.350 (€826.125).