Ήταν Απρίλιος του 1957, 60 χρόνια πριν, όταν το Skyline παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Tokyo Takarazuka Theater από την ιαπωνική Prince, για να συνεχιστεί αργότερα η παραγωγή από την Datsun, και μετέπειτα από τη Nissan, ύστερα από τη συγχώνευση των δυο τελευταίων το 1966. Για τον εορτασμό αυτής της ιδιαίτερα ιστορικής στιγμής, η Nissan θα έχει σε εκδήλωση στο Τόκιο κάθε γενιά του μοντέλου, αυτό το Σαββατοκύριακο.

Κεντρικό έκθεμα θα είναι το πρώτο Skyline, το 1957 ALSI-1, και το τελευταίο Skyline, το Nissan V37 60th anniversary limited edition (λέγε με Infiniti Q50), βαμμένο σε Aurora Blue Flare Pearl χρώμα.

Το Skyline έβγαινε σε coupé, σε sedan και σε station wagon εκδόσεις μέχρι το 1989, οπότε και σταμάτησε η παραγωγή των station wagon αυτοκινήτων, λόγω μιας νέας πλατφόρμας που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Nissan Skyline R32.

Διαχρονικά, το Nissan Skyline αποτελεί σταθμό στην ιστορία του αυτοκινήτου και ακόμη και στις μέρες είναι αντικείμενο συζήτησης για τους απανταχού petrolheads, λάτρεις των κλασικών, αλλά και βελτιωμένων αυτοκίνητων. Το Nissan Skyline ήταν και το πρώτο ιαπωνικό αυτοκίνητο που παρουσιάστηκε στην ευρωπαϊκή αγορά, κάνοντας την πρώτη του εμφάνιση το 1957 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού.