Πρόστιμα με βάση το εισόδημα από σήμερα στην Αγγλία

Σχετικά άρθρα

Η σημερινή Δευτέρα επιφέρει μια αρκετά σημαντική αλλαγή στο σύστημα επιβολής προστίμων για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας στην Αγγλία. Πιο συγκεκριμένα, αυτά θα συνεχίζουν να καθορίζονται με βάση το μέγεθος της παράβασης αλλά οι ποινές πλέον θα επιβάλλονται ποσοστιαία επί του εβδομαδιαίου εισοδήματος του παραβάτη.

Η νέα νομοθεσία προβλέπει 3 κατηγορίες παραβάσεων, Α, Β και C, με την τρίτη να περιλαμβάνει τα πιο “βαριά” παραπτώματα:

  • Κατηγορία Α: Οδήγηση με 31-40 mph (μίλια ανά ώρα) σε δρόμο με όριο 30 mph ή οδήγηση με 71-90 mph σε δρόμο με όριο 70 mph. Πρόστιμο 25%-75% του εβδομαδιαίου εισοδήματος και 3 πόντοι στο δίπλωμα.
  • Κατηγορία Β: Οδήγηση με 41-50 mph σε δρόμο με όριο 30 mph ή οδήγηση με 91-100 mph σε δρόμο με όριο 70 mph. Πρόστιμο 75%-125% του εβδομαδιαίου εισοδήματος και είτε αφαίρεση του διπλώματος για 7 ως 28 μέρες είτε 4-6 πόντοι στο δίπλωμα.
  • Κατηγορία C: Οδήγηση με περισσότερα από 51 mph σε δρόμο με όριο 30 mph ή οδήγηση με περισσότερα από 101 mph σε δρόμο με όριο 70 mph. Πρόστιμο 125%-175% του εβδομαδιαίου εισοδήματος και είτε αφαίρεση του διπλώματος για 7 ως 56 μέρες είτε 6 πόντοι στο δίπλωμα.

Για ακόμα υψηλότερες ταχύτητες προβλέπονται πιο βαριά πρόστιμα, χωρίς να υπερβαίνουν τις 2.500 λίρες πάντως για παραβάσεις στον αυτοκινητόδρομο και τις 1.000 λίρες για οπουδήποτε αλλού.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι αν κάποιος οδηγός έχει παρουσιάσει “πρότερο έντιμο βίο” στον τρόπο που οδηγεί (ή αν απλώς ήταν τυχερός και δεν έχει πιαστεί) τότε θα υπάρχουν ελαφρύνσεις στις επιβαλλόμενες ποινές.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...