Έκαναν κόντρες στην Αθηνών – Σουνίου: Έτρεχαν με 292 χλμ/ώρα. Πιάστηκαν από τα video που ανέβασαν

Σχετικά άρθρα

Δικογραφία σχηματίστηκε χθες, Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024, σε βάρος 2 οδηγών, ηλικίας 62 και 29 ετών, για επικίνδυνη οδήγηση, με την αστυνομία να τους ταυτοποιεί καθώς είχαν αναρτήσει σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης βιντεοληπτικό υλικό στο οποίο ως οδηγοί ανέπτυσσαν μεγάλη ταχύτητα σε οδικούς άξονες του Λεκανοπεδίου Αττικής, εγκυμονώντας κατά τον τρόπο αυτό κίνδυνο πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος και επαυξάνοντας τον κίνδυνο για τους λοιπούς οδηγούς.

Συγκεκριμένα ανωτέρω οδηγοί διαπιστώθηκε από το ανηρτημένο βιντεοληπτικό υλικό κατά περίπτωση ότι:

  • Κινούνταν καθ’ υπέρβαση των ανωτάτων επιτρεπομένων ορίων, με ταχύτητες μεταξύ 100 και 178 χλμ/ώρα , επί της Ε.Ο. Αθηνών – Σουνίου, από το ύψος Βάρης Αττικής έως το ύψος της περιοχής Αγίας Μαρίνας Αττικής ενώ προέβαιναν στην τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων, διενεργώντας ταυτόχρονα συνεχείς, επαναλαμβανόμενους και επικίνδυνους ελιγμούς χωρίς τη χρήση δεικτών αλλαγής κατεύθυνσης και προβαίνοντας σε αντικανονικό προσπέρασμα λοιπών οχημάτων.
  • Κινούνταν καθ’ υπέρβαση των ανωτάτων επιτρεπομένων ορίων, με ταχύτητες μεταξύ 120 και 215 χλμ/ώρα, επί της Λεωφ. Σχιστού, στο ρεύμα κυκλοφορίας Κερατσίνι.
  • Κινούνταν καθ’ υπέρβαση των ανωτάτων επιτρεπομένων ορίων, με ταχύτητες μεταξύ 160 και 220 χλμ/ώρα, επί της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος της περιοχής των Μεγάρων.
  • Κινούνταν καθ’ υπέρβαση των ανωτάτων επιτρεπομένων ορίων, με ταχύτητες 223 και 292 χλμ/ώρα, επί μη προσδιοριζόμενου εθνικού οδικού άξονα.

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής ανακοινώνετεαι πως θα συνεχιστούν οι εξειδικευμένες τροχονομικές δράσεις και οι επισταμένες έρευνες, με στόχο την προστασία των οδηγών και την επαύξηση της οδικής ασφάλειας, επιβάλλοντας τις προβλεπόμενες κυρώσεις σε όσους παραβιάζουν τους κανόνες της οδικής κυκλοφορίας, ενώ ταυτόχρονα θα ενταθούν οι προσπάθειες για την ευαισθητοποίηση των οδηγών για τους κινδύνους της επικίνδυνης οδήγησης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ξεκινούν και πάλι τα έργα για το Flyover. Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής

Ξεκινούν και πάλι τα έργα κατασκευής του Flyover στη Θεσσαλονίκη, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση αναστολής των εργασιών που είχαν καταθέσει...

Με πρόσθετες αποζημιώσεις προς τους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο

Με πρόσθετες αποζημιώσεις στους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο εξαιτίας των καθυστερήσεων στα έργα, οι οποίες προκαλούνται και από τους αργούς χρόνους...

Τέλη κυκλοφορίας: Αλλάζουν όλα στα πρόστιμα. Big brother για τα ανασφάλιστα οχήματα

Aλλαγές στα πρόστιμα που επιβάλλονται στις περιπτώσεις εκπρόθεσμης πληρωμής των τελών κυκλοφορίας αλλά και έναν αυτόματο μηχανισμό ο οποίος θα εντοπίζει άμεσα όσα οχήματα...