Η Volkswagen έχει πάει ένα T-Roc στην πίστα του Nurburgring προκειμένου αυτό να είναι έτοιμο ώστε να παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο. Το μοντέλο θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MQB και θα προσφέρεται τόσο με τον υπερτροδοτούμενο, τρικύλινδρο 1000άρη όσο και με τον νέο, 1500άρη, τετρακύλινδρο TSI ενώ στην κορυφή της γκάμας των βενζινοκινητήρων θα είναι ο δίλιτρος TSI, ενώ δεν θα υπάρχει GTI έκδοση. Ωστόσο θα έχει R έκδοση, με τον κινητήρα του να προέρχεται από το Golf R των 310 ίππων.

Όσον αφορά στους πετρελαιοκινητήρες, θα είναι διαθέσιμος ο 1600άρης και ο δίλιτρος ενώ από πλευράς μετάδοσης όπως θα περίμενε κανείς, το T-Roc θα προσφέρει σύστημα τετρακίνησης –είτε ως επιλογή, είτε ως standard– και δύο κιβώτιο – ένα 6τάχυτο μηχανικό και ένα 7τάχυτο DSG. Τέλος, εξελίσσονται τόσο η plug-in υβριδική GTE έκδοση, όσο και η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Η κατασκευή του θα γίνει στην Palmela της Πορτογαλίας με το μοντέλο να ξεκινά την εμπορική του πορεία, είτε στα τέλη του 2017, είτε στις αρχές του 2018.