Πέρυσι η Chevrolet είχε ανακοινώσει αλλαγές στο σύστημα ψύξης της Corvette Z06, μιας και είχαν παρουσιαστεί προβλήματα υπερθέρμανσης κατά τη διάρκεια χρήσης του αυτοκινήτου στη πίστα. Οι αναβαθμίσεις περιελάμβαναν νέο καπό με καλύτερους αεραγωγούς καθώς και μερικές ακόμη αλλαγές για βέλτιστη ψύξη του κινητήρα στην πίστα.

Ωστόσο αρκετοί ιδιοκτήτες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μήνυση κατά της GM (PDF) επειδή τους πούλησε “αναξιόπιστα αυτοκίνητα με περιορισμούς στην απόδοση τους”. Στην μήνυση που κατατέθηκε από το δικηγορικό γραφείο Hagens Berman Sobol Shapiro LLP, οι ιδιοκτήτες υποστηρίζουν πως η Corvette Z06 δεν μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια στη πίστα, μιας και λόγω υπερθέρμανσης ο κινητήρας μπαίνει σε limp mode μετά από μόλις 15 λεπτά οδήγησης στη πίστα. Όταν συμβεί αυτό, ο κινητήρας μπαίνει σε ασφαλή λειτουργία, παράγοντας πολύ λιγότερα άλογα, με τους ιδιοκτήτες να αναφέρουν πως αν αυτό συμβεί κατά τη διάρκεια που κάνουν έναν γρήγορο γύρο, τότε θα δημιουργηθεί μια επικίνδυνη κατάσταση, μιας και η Corvette Z06 θα βρίσκεται ανάμεσα σε άλλα γρήγορα αυτοκίνητα.

Οι ενάγοντας ισχυρίζονται πως η GM τους εξαπάτησε παραβιάζοντας Πολιτειακούς και Ομοσπονδιακούς νόμους, ενώ παρέλειψε να εξασφαλίσει τις ασφαλείς λειτουργίες της Corvette Z06 με δόλο, αποκρύπτοντας τες, παραβιάζοντας την εγγύηση, προκειμένου να πουλήσει όσο περισσότερες Z06 μπορεί.

Το δικηγορικό γραφείο υποστηρίζει πως ίσως υπάρχουν 30.000 Corvette Z06 παραγωγής 2015-2017 με το συγκεκριμένο πρόβλημα, με την GM να μην σχολιάζει μέχρι αυτή τη στιγμή την μήνυση.

 • mixalhs7

  Shit happens ή ότι πληρώνεις παίρνεις.(?)
  Όπως το δει κανείς..

  • Mika

   Aνταλλαγη ολων τωρα με ZL1!
   :P :P

  • για τα Gtr ειχε πεσει καμια μυνηση ????

  • mixalhs7

   Αν εννοείς για το πρόβλημα στους κινητήρες της πρώτης γενιάς,οχι απ οσο ξέρω, διότι έγινε (κρυφή) ανάκληση και αντικατασταθηκαν όλοι οι κινητήρες.

  • Εννοώ που έμπαινε σε σειφ μοουντ μετα απο 2-3 καλές εκκινήσεις ……

  • mixalhs7

   Οχι ρε γιατι? Αυτο τοτε αναφερόταν στο manual του κατασκευαστη.
   Το ειχε δειξει και ο Κλαρκσον στο top gear!

 • Bon Viveur

  και εγώ αν έδινα μία ντουλάπα δολάρια θα ήμουν έξω φρενών αν δεν μπορούσα να το ευχαριστηθώ. Καλά δεν το δοκίμασαν πρώτα στην πίστα;;

  • φημες λενε οτι το δοκιμασαν 5 λεπτα !!!! :-P

  • Bon Viveur

   Απ΄ οτι βλέπω ούτε 5…. ;)

 • SAMURAI-66

  Οι αμερικανοι ειναι γνωστοι δικομανεις,και οχι αδικα πολλες φορες γιατι τα τραγικα γεγονοτα που συμβαινουν τα τελευται χρονια στην χωρα τους απο αρκετους κατασκευαστες επιβαλλουν της πραξεις τους,η GM προβληματικη παρεμβατικη και με τον γνωστο μη εντιμο προτερο βιο οποτε δεν αποτελει εντυπωση η και απο της δυο πλευρες ενεργειες να συρθουν στα εδρανα της θειαςς δικης!

 • Anestis Genk

  Θέλω να κάνω standing burnout με κόφτες όλο το τεπόζιτο, κατακαλόκαιρο με σαραντάρια και εκτός από τα λάστιχα να μην υπερθερμαίνεται τπτ άλλο.