Το ξέραμε εδώ και καιρό πως η Dodge σκοτώνει την Viper, αλλά είναι λυπηρό να διαβάζεις πως το θρυλικό εργοστάσιο της εταιρίας, το Conner Avenue Assembly Plant, κλείνει. Η Fiat Chrysler ανακοίνωσε πως το εργοστάσιο του Ντιτρόιτ θα σταματήσει τη λειτουργία του στις 31 Αυγούστου, μετά από 25 χρόνια κατασκευής της Viper, από την γραμμή παραγωγής του οποίου κατασκευάστηκαν περισσότερες από 90.00 Dodge Viper. Οι 80 υπάλληλοι του εργοστασίου θα απορροφηθούν από άλλα εργοστάσια της FCA.

Πέρυσι η Dodge πούλησε μόλις 630 Viper, 8,7% λιγότερες σε σχέση με το 2015. Το εργοστάσιο Conner Avenue κατασκευάστηκε το 1966 και το 1995 εξαγοράστηκε από την Chrysler. Είναι το μικρότερο εργοστάσιο συναρμολόγησης της FCA στη Βόρειο Αμερική.

Η Dodge έχει ανακοινώσει πως η παραγωγή της Viper σταματά όχι λόγω των μειωμένων πωλήσεων, αλλά επειδή το μοντέλο δεν μπορεί να ανταποκριθεί στους νέους κανονισμούς ασφαλείας που θα τεθούν σε ισχύ από την 1η του Σεπτέμβρη.

  • SAMURAI-66
  • apo 01-09-17 οι VIPER πηραν ενα καπελο 10.000 ευρω εκαστη !!!!!!
    το εχω σιγουρακι..πως αυτη η ζητηση που θα υπαρξει στο μελλον για τις ΟΧΙΕΣ….θα τις ξαναφερει στο προσκηνιο !!!! :-)

    • DimiE92

      Συμφωνω και πιστευω οτι το ξερουν και αυτοι. Ισως ηδη να δουλευουν πανω στη viper για το πως θα μπορεσει να ανταποκριθει στους κανονισμους ασφαλειας στο μελλον. Απλα ισως εμειναν πισω και τωρα δεν προλαβαινουν… Γενικα FCA και proactivity ειναι εννοιες αντιθετες.