Μαριχουάνα αξίας 1 εκ. δολαρίων βρέθηκε μέσα σε Ford Fusion

Σχετικά άρθρα

Αν είσαι δηλωμένος Φορνταίος, θα συμφωνήσεις μαζί μου: Φορντάρα πας τέζα κι είσαι σκέτη πρέζα! (συγγνώμη)

Ένα αρκετά ιδιότυπο πρόβλημα έχει ανακύψει στο εργοστάσιο της Ford, στο Μεξικό. Η γραμμή παραγωγής του Hernosillo στη Sonora, είναι επιφορτισμένη με τη συναρμολόγηση του γνωστού και μη εξαιρετέου Mondeo, το οποίο στις Η.Π.Α. ονομάζεται Fusion. Για να δεις τι χάνουμε εμείς οι Ευρωπαίοι, υπάρχει έκδοση με τον 2.7 V6 EcoBoost των 325 ίππων και σύστημα τετρακίνησης που «ρίχνει» 1” στην 4κύλινδρη Mustang EcoBoost των 2,3 λίτρων και 310 ίππων (5,3 έναντι 6,3 δευτερολέπτων, σύμφωνα με τα όργανα του Motor Trend). Πίσω στο θέμα μας.

Μεξικανοί έμποροι ναρκωτικών νομίζουν πως έχουν βρει στη θέση της ρεζέρβας του Fusion, τον καλύτερο χώρο για να κρύβουν την «πραμάτια» τους. Ωστόσο, οι διωκτικές αρχές των Η.Π.Α. έχουν βαλθεί να τους διαψεύσουν. Μεταξύ Φλεβάρη και Μάρτη, η Δίωξη Ναρκωτικών κατάσχεσε (προσοχή στο μεσαίο «σ») συνολικά σχεδόν 500 κιλά μαριχουάνας, τα οποία βρέθηκαν κρυμμένα στο χώρο της ρεζέρβας 22 Fusion. Άλλα 15 σεντάν «πιάστηκαν» στο τελωνείο του Ohio μεταξύ 7 και 11 Ιουλίου, ενώ επιπλέον 2 πρόλαβαν να φτάσουν μέχρι την Pennsylvania, φέροντας ναρκωτικές ουσίες συνολικής αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Περίπου 14,5 κιλά μπορούν να χωρέσουν στον προαναφερθέντα χώρο, οπότε κάνεις τα μαθηματικά και βγαίνει η αξία/αυτοκίνητο.

O πράκτορας της DEA, Silverio Balzano, δήλωσε χαρακτηριστικά:

Το πρόβλημα είναι προφανές πως βρίσκεται στο εργοστάσιο ή τη διαδρομή μέχρι τα σύνορα. Έχουμε βρει κοντά στα 40 Fusion και όλα έχουν κοινό τόπο προέλευσης. Μάλιστα, τα ναρκωτικά που βρήκαμε φέρεται να συνδέονται και με το καρτέλ του «El Chapo». Μεταξύ σοβαρού κι αστείου, το Ford Fusion αυτή τη στιγμή είναι το πιο ύποπτο όχημα που κυκλοφορεί στους δρόμους της Αμερικής.

Αυτό που διαφεύγει της προσοχή του Balzano, είναι πως στην ίδια γραμμή παραγωγής κατασκευάζεται και το Lincoln MKZ. Κατά την Ford, οι έμποροι έχουν στοχοποιήσει το Fusion λόγω χώρων και χαμηλού προφίλ. Οι συνεχείς ανακαλύψεις της αστυνομίας, ωστόσο, οδηγούν τους ιθύνοντες του «Μπλε Οβάλ» να πιστεύουν πως το ΜΚΖ μπορεί να είναι το επόμενο μέσο για να περνάνε τα σύνορα. Η αμερικανική εταιρία δήλωσε πως διενεργεί σχολαστικότατους ελέγχους ποιότητας πριν αποχωρήσουν τα αυτοκίνητα από τα εργοστάσια, κάτι που σημαίνει πως η «μπάζα» λαμβάνει χώρα είτε στους χώρους στάθμευσης έξω από αυτά, είτε στη διαδρομή που κάνουν οι νταλίκες μέχρι να παραδώσουν τα Fusion στις αντιπροσωπείες.

Το FBI, η DEA και τα αμερικανικά τελωνεία βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία με την Ford για την παρακολούθηση και την αντιμετώπιση του όλου ζητήματος.

ΠηγήCNN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Onvo: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών της Nio, πρώτο μοντέλο “αντίπαλος” του Tesla Model Y

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nio, William Li, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία του ετοιμάζει μια ένα υπο-μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα ονομάζεται Onvo...

Ουάσιγκτον: Αντιμέτωποι με περιοριστές ταχύτητας οι οδηγοί που παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας

Οι αρχές της Ουάσιγκτον αποφάσισαν να επιτρέψουν την τοποθέτηση περιοριστών ταχύτητας στα αυτοκίνητα των οδηγών εκείνων που έχουν καταδικαστεί για σοβαρές παραβάσεις υπερβολικής ταχύτητας. Σύμφωνα...

Η κινεζική Chery συζητά με την Ιταλία για εργοστάσιο

Η ιταλική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες με την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Chery στο πλαίσιο των προσπαθειών της πρώτης να προσελκύσει μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, εκτός της...
Autoblog.gr