Ο πρώην παρουσιαστής του Top Gear, ο πιο ακριβοπληρωμένος παρουσιαστής του BBC

Σχετικά άρθρα

Το BBC για πρώτη φορά στην ιστορία του, αποκάλυψε τους μισθούς των υψηλότερα αμειβομένων υπαλλήλων του και ορισμένοι από αυτούς προκαλούν ίλιγγο.

Η αποκάλυψη των μισθών ήρθε έπειτα από αίτημα της βρετανικής κυβέρνησης, με στόχο τη βελτίωση της διαφάνειας και τη σχέση ποιότητας – τιμής στον βρετανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το BBC χρηματοδοτείται από έναν ειδικό φόρο, κάτι σαν «τέλος ΕΡΤ», ενώ για πολλά χρόνια ασκούνταν πιέσεις στη διοίκησή του να αποκαλύψει τους μισθούς των «μεγάλων ονομάτων».

Πρώτος στη λίστα με τους πιο καλοπληρωμένους υπαλλήλους του BBC είναι ο Chris Evans, ο πρώην παρουσιαστής του Top Gear και νυν ραδιοφωνικός παραγωγός, με μισθό 2,25 εκατ. λιρών. Δεύτερος στη λίστα, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Gary Lineker, με ετήσιο μισθό 1,8 εκατ. λιρών (2 εκατ. ευρώ). Ο Lineker παρουσιάζει την εκπομπή «Match of the Day».

Τρίτος, αρκετά πιο πίσω σε μισθό, ο παρουσιαστής talk show Graham Norton, με απολαβές 900.000 λιρών (1 εκατ. ευρώ) ετησίως. Ο Norton παρουσιάζει και τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision για το BBC.

Ακολουθούν άλλοι 4 άντρες υπάλληλοι, πριν φτάσουμε στην 8η θέση και την πρώτη γυναίκα που εμφανίζεται στη σχετική λίστα. Ο λόγος για την Claudia Winkleman, την πιο ακριβοπληρωμένη του BBC, καθώς λαμβάνει ετησίως περί τις 500.000 λίρες (565.000 ευρώ). Είναι παρουσιάστρια και πολύ γνωστή ραδιοφωνική παραγωγός.

Συνολικά, 96 υπάλληλοι του BBC λαμβάνουν πάνω από 150.000 λίρες τον χρόνο για τη δουλειά τους, ποσό μεγαλύτερο από αυτό που εισπράττει η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν και κάποιοι «αφανείς» μεγαλοεισοδηματίες από το BBC, που πληρώνονται από τις εταιρείες παραγωγής. Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο Matt LeBlanc, παρουσιαστής του Top Gear.

Περίπου τα δύο τρίτα των υψηλότερα αμειβόμενων είναι άνδρες. Οι μισθοί που καταβάλλονται στους πρωτοκλασάτους δημοσιογράφους του εμφανίζουν ανάλογη ανομοιότητα με τον άνδρα παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων να αμείβεται περίπου με 200.000 στερλίνες τον χρόνο περισσότερο σε σχέση με την γυναίκα συνάδελφό του. Ο γενικός διευθυντής Τόνι Χολ πάντως παραδέχτηκε ότι ο οργανισμός θα πρέπει να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των δύο φύλων και δεσμεύτηκε να υπάρξει ισότητα ανάμεσα στον αριθμό των ανδρών και γυναικών τηλεοπτικών παρουσιαστών και στις αμοιβές τους ως το 2020.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...