Χρόνια πολλά Ferrari F40! Έγινες 30 ετών

Σχετικά άρθρα

Το μοντέλο που έρχεται στο μυαλό των περισσότερων με την αναφορά των λέξεων “δεκαετία ‘80”. Το μοντέλο που συνέχισε αυτό που άρχισε η GTO αλλά δεν αρκέστηκε σε αυτό. Ανέβασε την ένταση στο 11. Έβαλε τον πήχη τόσο ψηλά που ούτε ο διάδοχος της κατάφερε να την ξεπεράσει –τουλάχιστον στις καρδιές των petrolheads-. Η Ferrari F40 παρουσιάστηκε ως η “ενσάρκωση” του “Bad” που κυριαρχούσε στα charts εκείνο τον μήνα. Σήμερα η Ferrari F40 γίνεται 30 ετών.

Ferrari F40 2

Γυμνή, άγρια και πρακτικά αγωνιστική με ότι αυτό συνεπάγεται, ήταν το αυτοκίνητο με το οποίο η Ιταλική εταιρία γιόρτασε 40 χρόνια παραγωγής “πολιτικών” αυτοκινήτων. Επίσης, σε μία στιγμή που η ιστορία γράφεται μόνη της, ήταν το τελευταίο αυτοκίνητο που είδε να παρουσιάζεται ο Enzo Ferrari πριν αυτός μας αφήσει, τον Αύγουστο του 1988. Ο κόσμος προσπαθούσε να συνέλθει από την “Μαύρη Δευτέρα” και η F40 ήταν το χαστούκι στο πρόσωπο που χρειαζόταν.

Χωρίς υδραυλικό τιμόνι, υποβοήθηση στο σύστημα πέδησης, χωρίς ηλεκτρονικά, 1.311 F40 βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της Ferrari στο Μαρανέλο και κίνηση παίρνει από τον biturbo V8 κινητήρα των 2,9 λίτρων ο οποίος αποδίδει 478 άλογα με τα 0-100 χλμ/ώρα να έρχονται σε 3,8 δευτερόλεπτα. Ο κινητήρας μάλιστα για την εποχή του έκανε εκτεταμένη χρήση μαγνησίου, μιας και το κάρτερ λαδιού, οι κυλινδροκεφαλές, οι πολλαπλές εισαγωγής και το περίβλημα του κιβωτίου ταχυτήτων ήταν κατασκευασμένο από το υλικό αυτό.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...