Massa: Έρχεται το τέλος τoυ DTM και της LMP1 του WEC

Σχετικά άρθρα

H περασμένη εβδομάδα σημαδεύτηκε από δύο, μεγάλες αποχωρήσεις στο χώρο των motorsports. Πρώτη, η Mercedes ανακοίνωσε αιφνιδίως την αποχώρησή της από το DTM στο τέλος του 2018 για χάρη της Formula E και την Παρασκευή, ήταν η σειρά της Porsche να ανακοινώσει αυτό που ακουγόταν πολύ το τελευταίο διάστημα, ότι αφήνει την κορυφαία κατηγορία του WEC, την LMP1 στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν για να μπει στο ολοένα ανερχόμενο πρωτάθλημα της Formula E.

Το κενό που αφήνουν οι δύο αυτοί κατασκευαστές είναι σίγουρα μεγάλο, ιδίως της Porsche που αφήνει μόνη πια την Toyota στην LMP1, και οι αντιδράσεις των οδηγών για τις αποφάσεις αυτές είναι δεδομένες. Ένας από τους οδηγούς που απασχόλησαν την φημολογία για μια πιθανή παρουσία του είτε στο DTM είτε στο WEC φέτος, ήταν ο Felipe Massa. Μπορεί ο Βραζιλιάνος, με δάκρυα στα μάτια, να αποχαιρετούσε τους συμπατριώτες του στο Interlagos πέρσι στην τελευταία του σεζόν (;) στην Formula 1, αλλά, όπως ξέρουμε, ο “Φίλιππος” συνεχίζει για μια ακόμα χρονιά στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Στο πλαίσιο του ουγγρικού GP, O Massa δήλωσε για το σημείο καμπής, πια, των DTM και LMP1:

To DTM με δύο κατασκευαστές δε θα έχει κανένα ενδιαφέρον. Πιστεύω ότι ήρθε το τέλος για το πρωτάθλημα μετά την ανακοίνωση της Mercedes. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα μάχονται δύο κατασκευαστές για τον τίτλο.

Βέβαια, μην ξεχνάμε και την περίοδο 2006-2011, που πάλι μάχονταν δύο κατασκευαστές (Mercedes, Audi) για το πρωτάθλημα του DTM, το επίπεδο του θεσμού παρέμενε σε υψηλά επίπεδα, αλλά, γενικά, όσοι πιο πολλοί συμμετέχοντες, τόσο το καλύτερο για την εικόνα και τη δυναμικότητα κάθε πρωταθλήματος.

Ο Massa συνέχισε τις “δυσοίωνες” προβλέψεις και για την LMP1 κατηγορία του WEC:

H Audi έχει αποχωρήσει, το ίδιο θα κάνει η Porsche. Mένει μόνη της η Toyota. Ήδη από πέρσι σκεφτόμουν ότι το μέλλον της κορυφαίας κατηγορίας του WEC διαγράφεται ζοφερό. Ίσως και η LMP1 βαδίζει στο τέλος της.

Αντίθετα, μιλάει με τα καλύτερα λόγια για την Formula E, μιας και είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει το ηλεκτροκίνητο μονοθέσιο της Jaguar, ενώ μίλησε για την εικόνα της σημερινής Formula 1.

To μέλλον της Formula E θα είναι πετυχημένο. Η Formula 1 με τη σειρά της ολοένα μεγαλώνει και θα συνεχίσει να το κάνει, ειδικά με τις καινοτόμες ιδέες των μηχανικών συνόλων.

Η Formula 1 βρίσκεται σε ανοδική πορεία και σύντομα θα αποκτήσει την παλιά της δόξα. Επιστρέφει εκεί που ήταν!

 

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...

Επίσημο: Η Alfa Romeo μετονομάζει τη Milano

Μόλις πέντε ημέρες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Milano και τον ντόρο που έγινε, η Alfa Romeo αναγκάστηκε να μετονομάσει το νέο της μικρό...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...