Επίσημο: Εκτός WEC και Le Mans η Porsche

Σχετικά άρθρα

Αυτό που πολλοί απέφευγαν να παραδεχτούν είναι αλήθεια. Η Porsche ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την αποχώρηση της από το παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής της FIA (WEC), για την LMP1 κατηγορία, στο τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Αντ’αυτού, θα μπει στο ολοένα ανερχόμενο πρωτάθλημα της Formula E, το οποίο, όμως, μέχρι σήμερα δεν έχει απήχηση, ούτε προσφέρει ιδιαίτερο θέαμα. Ο Michael Steiner, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Porsche, δήλωσε:

Η είσοδος στην Formula E και το να γίνουμε επιτυχημένοι σε αυτή την κατηγορία είναι τα λογικά αποτελέσματα του προγράμματος του Mission E. Η αυξανόμενη ελευθερία για την in-house εξέλιξη της τεχνολογίας, καθιστά τη Formula E ελκυστική για εμάς. Για εμάς, η Formula E είναι το απόλυτα ανταγωνιστικό περιβάλλον για την προώθηση της ανάπτυξης οχημάτων υψηλής απόδοσης σε τομείς, όπως η φιλικότητα προς το περιβάλλον, η αποδοτικότητα και η βιωσιμότητα.

Η έξοδος της Porsche αφήνει την κατηγορία LMP1 του WEC με την Toyota ως μοναδική συμμετοχή κατασκευαστή για το 2018, μαζί με κάποιες ιδιωτικές ομάδες, όπως η Ginetta, η Dallara/BR Engineering και η PERRINN, μαζί με την ByKolles. Παρόλα αυτά, το συμβούλιο της Toyota θα συναντηθεί την ερχόμενη εβδομάδα έτσι ώστε να συζητήσει τα πλάνα της για την παραμονή ή όχι στην LMP1 κατηγορία μέχρι το 2019, όπου και είχε ανακοινώσει.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...

Η Manthey βελτιώνει την Porsche 911 GT3 Touring

Η Manthey έχει ετοιμάσει ένα βελτιωτικό πακέτο για την Porsche 911 GT3 Touring. Αυτό αποτελείται από νέο μπροστινό spoiler που παρέχει περισσότερη κάθετη δύναμη...