Αυτό που πολλοί απέφευγαν να παραδεχτούν είναι αλήθεια. Η Porsche ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την αποχώρηση της από το παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής της FIA (WEC), για την LMP1 κατηγορία, στο τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Αντ’αυτού, θα μπει στο ολοένα ανερχόμενο πρωτάθλημα της Formula E, το οποίο, όμως, μέχρι σήμερα δεν έχει απήχηση, ούτε προσφέρει ιδιαίτερο θέαμα. Ο Michael Steiner, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Porsche, δήλωσε:

Η είσοδος στην Formula E και το να γίνουμε επιτυχημένοι σε αυτή την κατηγορία είναι τα λογικά αποτελέσματα του προγράμματος του Mission E. Η αυξανόμενη ελευθερία για την in-house εξέλιξη της τεχνολογίας, καθιστά τη Formula E ελκυστική για εμάς. Για εμάς, η Formula E είναι το απόλυτα ανταγωνιστικό περιβάλλον για την προώθηση της ανάπτυξης οχημάτων υψηλής απόδοσης σε τομείς, όπως η φιλικότητα προς το περιβάλλον, η αποδοτικότητα και η βιωσιμότητα.

Η έξοδος της Porsche αφήνει την κατηγορία LMP1 του WEC με την Toyota ως μοναδική συμμετοχή κατασκευαστή για το 2018, μαζί με κάποιες ιδιωτικές ομάδες, όπως η Ginetta, η Dallara/BR Engineering και η PERRINN, μαζί με την ByKolles. Παρόλα αυτά, το συμβούλιο της Toyota θα συναντηθεί την ερχόμενη εβδομάδα έτσι ώστε να συζητήσει τα πλάνα της για την παραμονή ή όχι στην LMP1 κατηγορία μέχρι το 2019, όπου και είχε ανακοινώσει.