Ο “κατασκευαστής ονείρων” ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο μισό του τρέχοντος έτους, όντας εντυπωσιακά. Η Ferrari σημείωσε αύξηση κερδών κατά 24% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, φτάνοντας τα €920 εκατ. τζίρου. Η LaFerrari Aperta, με την εξωφρενική αναλογία πραγματικού κόστους/τιμολόγησης, και η GTC4Lusso που πουλάει σαν φρέσκο καρβέλι είναι κατά κύριο λόγο οι αιτίες του ρεκόρ.

Οι πωλήσεις ανήλθαν στις 2.322 μονάδες, 118 περισσότερες από πέρσι, με τα V12 μοντέλα να έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Εκτός των Aperta και Lusso, εξαιρετικά τα πήγαν η F12 Berlinetta και tdf, ενώ και η 812 Superfast που τις αντικατέστησε πρόσφατα αναμένεται να συνεχίσει το κερδοφόρο έργο τους. Το ίδιο ισχύει και για την οκτακύλινδρη γκάμα, η οποία απαρτίζεται από την φαμίλια της 488 και την California T.

Οι Ιταλοί εκφράζουν την –πλήρως ρεαλιστική- πεποίθηση πως μέχρι το τέλος του 2017 τα κέρδη θα ξεπεράσουν τα 950 εκατ. ευρώ, ενώ ο CEO της FCA Sergio Marchionne πάει λίγο παραπέρα, μην αποκλείοντας ακόμα και το ορόσημο του 1 δις ευρώ. Μία νέα αντιπροσωπεία στο Χονγκ Κονγκ, μαζί με την διαχρονική επιτυχία στις αγορές της Βορείου Αμερικής και Αυστραλίας καθιστούν βιώσιμο τον προαναφερθέντα στόχο. Ήδη παρατηρείται αύξηση πωλήσεων κατά 3 και 20% αντίστοιχα.