Τα πρώτα σκίτσα του Volkswagen T-ROC

Σχετικά άρθρα

Η Volkswagen έδωσε το πρώτο σκίτσο του T-ROC, του compact crossover που έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί στις 23 του μηνός.

Το T-Roc θα είναι το πρώτο μοντέλο της Volkswagen που θα εξοπλίζεται με ήπιο υβριδικό σύστημα 48-volt, όπως αποκάλυψε ο Frank Welsch, επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της γερμανικής εταιρίας.

Το crossover θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο, με το μοντέλο, να αποκτά και R έκδοση, με τον κινητήρα του να προέρχεται από το Golf R των 310 ίππων. Αυτό βέβαια θα συμβεί μόνο αν η VW διαπιστώσει πως υπάρχει η απαιτούμενη ζήτηση από το κοινό, ώστε το αυτοκίνητο να καταστεί επιχειρηματικά βιώσιμο.

https://youtu.be/LRJMZpnXzDg

Το μοντέλο θα βασιστεί στην πλατφόρμα MQB και θα προσφέρεται τόσο με τον υπερτροδοτούμενο, τρικύλινδρο 1000άρη όσο και με τον νέο, 1500άρη, τετρακύλινδρο TSI ενώ στην κορυφή της γκάμας των βενζινοκινητήρων θα είναι ο δίλιτρος TSI, ενώ δεν θα υπάρχει GTI έκδοση. Όσον αφορά στους πετρελαιοκινητήρες, θα είναι διαθέσιμος ο 1600άρης και ο δίλιτρος ενώ από πλευράς μετάδοσης όπως θα περίμενε κανείς, το T-Roc θα προσφέρει σύστημα τετρακίνησης –είτε ως επιλογή, είτε ως standard– και δύο κιβώτιο – ένα 6τάχυτο μηχανικό και ένα 7τάχυτο DSG. Τέλος, εξελίσσονται τόσο η plug-in υβριδική GTE έκδοση, όσο και η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Η κατασκευή του θα ξεκινήσει τέλη Αυγούστου στην Palmela της Πορτογαλίας με το μοντέλο να ξεκινά την εμπορική του πορεία, είτε στα τέλη του 2017, είτε στις αρχές του 2018.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στις 2 Μαΐου τα αποκαλυπτήρια του Renault Symbioz

Από τις αρχές του έτους η Renault έχει γνωστοποιήσει ότι ετοιμάζει ένα μεσαίο crossover, το οποίο θα ονομαστεί Symbioz. Σήμερα, η γαλλική εταιρία ανακοίνωσε...

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Την Δευτέρα 29 Απριλίου η παρουσίαση των ανανεωμένων Cupra Formentor και Leon

Τις ανανεωμένες εκδόσεις των Formentor και Leon θα παρουσιάσει Cupra την Δευτέρα 29 Απριλίου, με τα αυτοκίνητα να υιοθετούν τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της...