Ferrari Mythos [Ξεχασμένο Πρωτότυπο]

Σχετικά άρθρα

Στην έκθεση του Τόκιο το 1989, ο οίκος Pininfarina παρουσίασε το πρωτότυπο Ferrari Mythos, ένα όχημα που βασίζεται στην Ferrari Testarossa.

Φορά τον flat-12 4,9-λίτρων κινητήρα απόδοσης 390 ίππων που συνδυάζεται με ένα 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Ζυγίζει 1.252 κιλά, με τα 0-100 χλμ/ώρα να έρχονται σε 6,2 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 290 χλμ/ώρα.

Το πρωτότυπο διαθέτει σώμα κατασκευασμένο από σύνθετα υλικά, ενώ δεν έχει οροφή και πλαϊνά παράθυρα. Το πρωτότυπο ήταν φαρδύτερο, πιο μικρό σε μήκος και πιο κοντό σε σχέση με την Testarossa, με την πίσω αεροτομή να μπορεί να ανυψωθεί κατά 30 εκατοστά και να περιστραφεί κατά 12 μοίρες.

Στο μπροστά μέρος υπάρχουν κινούμενα αεροδυναμικά βοηθήματα κάτω από τον προφυλακτήρα, που μπορούσαν να αλλάξουν θέση κατά 3 εκατοστά, με τις ζάντες αλουμινίου να έχουν κρυφά μπουλόνια.

Ο σουλτάνος του Μπρουνέι εντυπωσιάστηκε τόσο από το πρωτότυπο που ζήτησε από την Ferrari να του κατασκευάσει δύο, ένα βαμμένο σε κόκκινο χρώμα και το άλλο σε μπλε.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Pagani Alisea γιορτάζει τα 25 χρόνια της Zonda

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Transportation Design στο Istituto Europeo di Design (IED) του Τορίνο, το ίδιο που φοίτησε ο Αλέξανδρος Λιώκης, ετοίμασαν ένα...

Ferrari: Δημιουργία ερευνητικού κέντρου για την ανάπτυξη μπαταριών

Η Ferrari εγκαινίασε ένα νέο ερευνητικό κέντρο ηλεκτροχημείας στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, καθώς ετοιμάζεται να παράγει το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό supercar μέχρι τα τέλη...