Έχουν υπάρξει βελτιωτικοί οίκοι (Manhart και Lightweight Performance) που έχουν τοποθετήσει στην BMW M2 τον κινητήρα της μεγαλύτερης M4, με την γερμανική εταιρία να αναμένεται -με εργοστασιακό τρόπο- να κάνει ακριβώς το ίδιο.

Και κάπως έτσι θα γεννηθεί η σκληροπυρηνική έκδοση CS του μικρότερου μοντέλου του M Division. H παραγωγή της M2 CS φημολογείται πως θα περιοριστεί σε μόλις 1.000 μονάδες, κάτι που αν συμβεί θα είναι ακόμα πιο μοναδική από την M4 CS, η οποία βγήκε σε παραγωγή 3.000 μονάδων.

Ακόμα, θα είναι διαθέσιμη σε δύο χρώματα ασημί (Silver Hockenheim) και πορτοκαλί (Sunset Orange). Στο εσωτερικό θα υπάρχουν sport bucket καθίσματα, ντυμένα σε μαύρο δέρμα, με μπλε (Polar Blue) ή πορτοκαλί (Kyalami Orange) ραφές, που θα δημιουργούν όμορφες αντιθέσεις, ενώ οι τυχεροί αγοραστές της θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν μεταξύ κανονικού ή διάτρητου δέρματος.

Κίνηση θα παίρνει από τον S55 3,0-λίτρων twin-turbo κινητήρα των Μ3 και M4, με την απόδοσή του να ανέρχεται στα 407 άλογα και η ροπή στα 501 Nm. Ο κινητήρας συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, με το αυτοκίνητο να ζυγίζει 25 κιλά λιγότερο σε σχέση με την M2, έχοντας αλουμινένια οροφή, carbon μέρη, σπορ ελαφριά καθίσματα και λεπτότερα τζάμια. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε 4,2 δευτερόλεπτα. Επίσης θα συναντάμε διαφορετική ανάρτηση και μεγαλύτερα φρένα, με το ντεμπούτο του μοντέλου να γίνεται τον ερχόμενο Μάρτιο, κατά τη διάρκεια της έκθεσης της Γενεύης.