H Ferrari FXX K Evoluzione δοκιμάζεται για πρώτη φορά στην πίστα

Σχετικά άρθρα

Ένα μόλις μήνα μετά την παρουσίαση της FXX K, τον Δεκέμβριο του 2014, είχαν ακουστεί οι πρώτες φήμες ότι η Ferrari ετοιμάζει μια ακόμα πιο σκληροπυρηνική έκδοση του αυτοκινήτου, η οποία θα ονομαστεί FXX K Evoluzione, όπως ακριβώς συνέβη και στις FXX και 599 ΧΧ, και την συγκεκριμένη φήμη την είχε επιβεβαιώσει ο εμπορικός διευθυντής της ιταλικής εταιρίας και υπεύθυνος για τα XX αγωνιστικά αυτοκίνητα της Ferrari, Enrico Galliera, τον Αύγουστο του 2016.

Χθες, όμως, ήταν η πρώτη φορά που το αγωνιστικό πάτησε πίστα, και πιο συγκεκριμένα την άσφαλτο της Monza, και από εκεί είναι το παραπάνω video. To αγωνιστικό διαθέτει νέα αεροδυναμικά βοηθήματα, νέα πίσω αεροτομή -πιθανώς με DRS- ενώ βελτιώσει αναμένονται και στον κινητήρα.

Να θυμίσω ότι η FXX K κινείται από τον ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα των 6.262 κ.εκ., που χάρη σε νέους εκκεντροφόρους, ανασχεδιασμένες και polished εισαγωγές αέρα και νέο σύστημα εξαγωγής χωρίς σιλανσιέ, αποδίδει 1.050 άλογα και περισσότερα από 900 Nm ροπής. Τα 860 εξ’αυτών, προέρχονται από τον συμβατικό κινητήρα και τα υπόλοιπα 190, από τον ηλεκτροκινητήρα. Το HY-KERS σύστημα έχει εξελιχθεί ειδικά για απόλυτες επιδόσεις και η λειτουργία του μπορεί να οριστεί με τα 4 settings στο Manettino που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα: Qualify για το μέγιστο των δυνατοτήτων του με διάρκεια λίγους γύρους, Long Run για συμβιβασμό μεταξύ απόδοσης και διάρκειας, Manual Boost για άμεση, μέγιστη ροπή και Fast Charge για την ταχύτερη δυνατή φόρτιση της μπαταρίας της FXX K.

Όπως και να έχει, η FXX K Evoluzione δεν είναι απαραίτητο ότι θα αποδίδει περισσότερα άλογα από την FXX K, μιας και τα 1.050 είναι αρκετά, με την Ferrari να προσπαθεί να μειώνει κι’αλλο το βάρος της FXX K Evoluzione, για να βελτιώσει την αναλογία βάρους/ίππο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα