Σύμφωνα με την CEO της Citroen, Linda Jackson, η νέα, 3η γενιά, του C5 για την ευρωπαϊκή αγορά θα κυκλοφορήσει το 2020. Του χρόνου, θα κυκλοφορήσει στη Γηραιά Ήπειρο το C5 Aircross, το πρώτο μοντέλο της Citroen που φορά τη νέα ανάρτηση “μαγικό χαλί”, η οποία αντικαθιστά την υδροπνευματική ανάρτηση.

Η νέα ανάρτηση διαθέτει παραδοσιακά ελατήρια και αμορτισέρ με υδραυλικό έλεγχο. Η Citroen αντικαθιστά τα κλασικά “bump-stops” που βρίσκει κανείς σε μία συμβατική ανάρτηση με προσεκτικά ρυθμισμένα δευτερεύοντα αμορτισέρ που οι μηχανικοί αποκαλούν “προοδευτικά υδραυλικά μαξιλάρια”. Αυτά, ελέγχουν πολύ καλύτερα το αμάξωμα στα άκρα της διαδρομής της ανάρτησης, επιτρέποντας πιο “μαλακές” ρυθμίσεις στο κέντρο της διαδρομής, όπου το αυτοκίνητο περνά τον περισσότερο χρόνο, με αποτέλεσμα ποιότητα κύλισης που μοιάζει με “μαγικό χαλί”.

Το C5 πωλείται σήμερα στη Κίνα, με την Jackson να ξεκαθαρίζει πως η νέα ανάρτηση θα τοποθετηθεί αποκλειστικά στα μοντέλα της Citroen, πράγμα που σημαίνει πως δεν θα την δούμε στα μελλοντικά αυτοκίνητα της Opel.

  • manowar

    Η μονη φιρμα που μπορεί να σπεκαρει 2 φωνήεντα στο γερμανικό 3οστουτσες σε θεμα ανάρτησης.. Μακαρι βέβαια να μην έχει την αξιοπιστία των προκατοχων

  • Μάνος Μαμαλάκης

    Θα επαναπροσδιορίσει τη γαλλική κομψότητα και την άνεση. Το περιμένουμε.

  • SkidRAW

    Ειχαμε στην οικογενεια το πρωτο C5 μεχρι το 2004 που το δωσαμε. Εμπαινες, εκανες ταξιδι και εβγαινες ΑΤΣΑΛΑΚΩΤΟΣ.