Έχεις αναρωτηθεί ποτέ για το σήμα του Stop είναι κόκκινο, αλλά και γιατί είναι οκτάγωνο; Οι λόγοι είναι οι προφανείς, αλλά χρειάστηκαν πολλά χρόνια μέχρι να καταλήξουμε στο σημερινό αποτέλεσμα.

Το κόκκινο χρώμα κάνει το σήμα να διακρίνεται από πολύ μακριά, ενώ ο οκτάγωνος σχεδιασμός του, το κάνει να διαφέρει επειδή θα πρέπει να γίνεται διακριτό, αντιληπτό και κατανοητό, όχι μόνον από εσένα, αλλά και από τους υπόλοιπους οδηγούς που έρχονται από αντίθετες κατευθύνσεις. Βεβαίως, αυτός ο κανόνας του σχήματος δεν ισχύει μόνον για το Stop, αλλά και για άλλα σήματα της Τροχαίας, όπως ο ρόμβος (οδός προτεραιότητας) αλλά και το ανάποδο τρίγωνο (υποχρεωτική παραχώρηση προτεραιότητας).

Σε κάθε περίπτωση, δεν θα πρέπει να ξεχνάς πως για τον ΚΟΚ το Stop θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα σήματα που συναντάς στους δρόμους και σίγουρα η παραβίασή του δεν συνιστά μόνο παράβαση αλλά και επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά.

 • John

  ** Γιατί

 • NSchinas

  Σήμερα παραβίασε ένας stop και έφτασε στο χιλιοστο , βέβαια έκανα μανούβρα και κινήθηκα σχεδόν 1 μέτρο πιο έξω. Shit happens .

  • xa !! εμενα ετσι την παρασκευη μου την εκανε ενας..και ημουν με το μηχανακι!!!!
   πραγματικα σταματησα στο μισο μετρο !!!!!
   οταν τον κοιταξα με υφος δεκα καρδηναλιων…….εσκυψε το κεφαλι τουλαχιστον και ειπε πως εκανε μ@λ@κι@…και εκει που θα του εβριζσ οτι ειχε και δεν ειχε….του ειπα…ρε αδερφουλη μου πηρες δεκα χρονια ρε συ….τοτε με κοιταξε και μου ειπε….σορρυ ρε μεγαλε….εχεις δικιο…φυγαμε…και μετα σαν κυριος αφου εφυγα καμια 200 μετρα…του γ@μησα την μανα και οτι αγαπουσε !!!! :-D

  • Mika

   Πανω απ ολα, εισαι κυριος!
   :p :p

  • ε αφου τον παπαρα μου εκοψε την χολη και οχι μονο !!!!!!! απλα εχω τακτ !!! :-P

 • Mika

  Και παρολο που ειναι κοκκινο και διακριτο, συνεχιζουμε καθημερινα να το αγνοουμε!!
  :-(