Με σπουδαία προσωπική απόδοση, κυρίως στο δεύτερο μισό, αλλά και λόγω πολλών χαμένων βαθμών του Sebastian Vettel, ο Lewis Hamilton έγινε ο φετινός Πρωταθλητής στον τρίτο αγώνα πριν από τη λήξη του πρωταθλήματος. Στεγνά, αυτό δείχνει ότι ο πιλότος της Mercedes έφτασε εύκολα στον τέταρτο παγκόσμιο τίτλου του, αλλά η πραγματικότητα μάλλον είναι διαφορετική.

Ο Fernando Alonso ισχυρίζεται πως η έλλειψη εσωτερικού ανταγωνισμού έκανε πολύ πιο εύκολη τη δουλειά φέτος για τον πρώην team-mate του, αλλά ο Ισπανός θέλει να πιστεύει ότι η MCL33 θα είναι ένα κορυφαίο μονοθέσιο, ώστε να δυσκολέψει την ζωή του 32χρονου.

Ήταν πολύ εύκολο φέτος, δεν είχε αντιπάλους. Πέρυσι, είχε τον Nico μέχρι τον τελευταίο αγώνα, παλεύοντας σε κάθε αγώνα. Φέτος ήταν πολύ εύκολο. Η Mercedes κέρδισε το πρωτάθλημα τέσσερις αγώνες πριν το τέλος και ο Hamilton πήρε το πρωτάθλημα τρεις αγώνες πριν το τέλος. Ελπίζω ότι η McLaren-Renault θα το αλλάξει αυτό του χρόνου.

Οι δύο Πρωταθλητές είχαν μια πανέμορφη μάχη στους τελευταίους γύρους, με τον Hamilton τελικά να παίρνει δύσκολα την ένατη θέση. Ο Alonso λέει ότι έδωσε στον Hamilton να καταλάβει ότι είναι σκληρός οδηγός, αλλά και πως το σασί της MCL32 θα πρέπει να συγκαταλέγεται στα κορυφαία.

Στο τέλος με τον Hamilton, όταν αρχίζεις να μάχεσαι, χάνεις λίγο στην ευθεία. Προσπαθούσαμε να φρενάρουμε όσο πιο αργά κάθε φορά, για να αμυνθούμε, αλλά δεν ήταν πιθανό. Ξέρει (ότι δεν είμαι εύκολος αντίπαλος) και ξέρει πόσο δυνατό είναι το μονοθέσιο της McLaren στις στροφές, το είδε. Ελπίζω ότι του χρόνου θα του χαρίσουμε μερικές πιο δύσκολες στιγμές.