Hamilton: Το δυσκολότερο πρωτάθλημα της καριέρας μου

Σχετικά άρθρα

Το 2015, ο Lewis Hamilton κέρδισε τον τίτλο τέσσερις αγώνες πριν από το τέλος. Φέτος, τα κατάφερε τρεις αγώνες πριν το τέλος. Αν κοιτάξουμε ξεκάθαρα τους αριθμούς, θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτός ήταν ο δεύτερος πιο εύκολος τίτλος στην καριέρα του Βρετανού. Οι αριθμοί, όμως, δεν λένε πάντα την αλήθεια, αφού ο Hamilton χρειάστηκε να βάλει τα δυνατά του για να αντιμετωπίσει τον Sebastian Vettel, ασχέτως αν ο Γερμανός έχασε πολλούς βαθμούς στο δεύτερο μισό.

Ο Πρωταθλητής θεωρεί ότι αυτό που πραγματικά συνέβη ήταν διαφορετικό, αφού χαρακτηρίζει τον φετινό τίτλο ως τον δυσκολότερο της καριέρας του. Επιπλέον, επισημαίνει ότι η μάχη με τη Ferrari και τον Vettel ήταν μια πολύ μεγάλη πρόκληση, η οποία τον παρακινούσε για να αποδίδει κάθε φορά το μέγιστο που μπορούσε.

Σίγουρα πιστεύω ότι ήταν ο πιο δύσκολος τίτλος. Το 2008 ήταν δύσκολο, το 2007 επίσης. Το 2008 ήταν πολύ δύσκολο. Τα επόμενα χρόνια ήταν λίγο διαφορετικά. Φέτος, όντας σε θέση να ηγηθώ της ομάδας, να οδηγώ, να κρατήσω το κίνητρο και να κατευθύνω το μονοθέσιο ακριβώς εκεί που θέλω να πάει με την ανάπτυξη, δίπλα σε έναν σπουδαίο team-mate και να παλεύω απέναντι σε μια ομάδα όπως η Ferrari κι έναν οδηγό όπως ο Vettel, ήταν μια τεράστια πρόκληση, και ανυπομονούσα γι’ αυτό.

Στους τελευταίους αγώνες, η RB13 είναι ένα κορυφαίο μονοθέσιο, κάτι που αρέσει στον Hamilton, αφού έτσι οδηγοί και ομάδες πιέζονται απίστευτα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, κάτι που έβλεπε ο Βρετανός κάθε φορά που επισκεπτόταν το εργοστάσιο.

Είναι φοβερό να έχουμε αυτές τις δύο ομάδες να μάχονται. Μπορούσατε να το δείτε από τα ελεύθερα δοκιμαστικά, όλοι ήμασταν μέσα σε ένα δέκατο, οι έξι πρώτοι. Αυτό είναι υπέροχο. Θέλουμε να συμβαίνει πιο συχνά αυτό. Μας πιέζει όλους στο όριο, πιέζει τα μονοθέσια στο όριο και τελικά ανεβάζει τον ενθουσιασμό για το άθλημα.

Λατρεύουμε αυτή την πρόκληση. Ο καθένας στην ομάδα έχει ανεβάσει το παιχνίδι του. Πηγαίνω στο εργοστάσιο και λέω «γιατί είστε ακόμα εδώ στις 7 ή 8 το απόγευμα;» Κάποιες φορές είναι και πιο αργά. Και αυτοί λένε «έχουμε ένα πρωτάθλημα να πάρουμε». Δεν ήρθε τόσο εύκολα.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...