Μόλις χθες, η FIA και F1 έδωσαν μια αρχική κατεύθυνση που θα ακολουθηθεί, για τους κανονισμούς των powerunits των μονοθεσίων με ισχύ από το 2021 και έπειτα. Πρωταρχικό μέλημα των ιθυνόντων είναι η αύξηση του θεάματος, η μείωση της πολυπλοκότητας, και κατ’επέκταση του κόστους εξέλιξης τους, με σκοπό να η F1 να προσελκύσει νέους προμηθευτές κινητήρων.

Ένας από αυτούς είναι η Aston Martin, και σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του CEO της βρετανικής εταιρίας, Andy Palmer, η κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η F1 τον ενθαρρύνει για μια συμμετοχή της εταιρίας του, δηλώντας χαρακτηριστικά:

Η Aston Martin βρέθηκε στην πρόσφατη συνάντηση της FIA και συμμετείχε ενεργά μέσα από τις υποβολές της σχετικά με πιθανές λύσεις. Οι νέες κατευθύνσεις που έχουν ληφθεί μας ενθαρρύνουν και μας κάνουν να συνεχίζουμε να εξετάζουμε μια πιθανή λύση για την Aston Martin για το 2021. Το κλειδί θα είναι ο τρόπος με τον οποίο ελέγχεται το κόστος εξέλιξης, ώστε να καταστεί δυνατή η συμμετοχή ανεξάρτητων προμηθευτών κινητήρων.

Να θυμίσω ότι η βρετανική εταιρία έχει στις τάξεις της ως σύμβουλο κινητήρων τον πρώην τεχνικό της Ferrari, Luca Marmorini.