Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχει γνωρίσει η Formula 1 τα τελευταία χρόνια ακούει στο όνομα Max Verstappen. Ο Ολλανδός πήρε θέση επίσημου οδηγού της Red Bull Racing στο Ισπανικό Grand Prix του 2016, ξεκινώντας με τον καλύτερο τρόπο, αφού κέρδισε τον αγώνα. Η πορεία του μόνο ανοδική είναι, έχοντας κερδίσει δύο φορές φέτος, με την τελευταία φορά να είναι στο Μεξικανικό Grand Prix της Κυριακής.

Το νεαρό της ηλικίας του, αλλά και το γεγονός ότι η Red Bull θα είναι -βάσει της φετινής εικόνας- ανταγωνιστική το 2018, κάνει τον Verstappen έναν δύσκολο αντίπαλο για τις Mercedes και Ferrari. Ο Lewis Hamilton οδήγησε φέτος εξαιρετικά στους περισσότερους αγώνες, όμως επισημαίνει πως πρέπει να γίνει ακόμα καλύτερος την επόμενη σεζόν, και ο Ολλανδός είναι ένας από τους λόγους.

Θέλω να γίνω καλύτερος του χρόνου. Η πρόκληση θα είναι μεγαλύτερη από τις Ferrari και Red Bull. Η Formula 1 δεν κοιμάται, δεν μένει σταθερή. Υπάρχει πάντα κάποιος που περιμένει να αρπάξει την ευκαιρία. Έχω τον Max που κάθεται εκεί και περιμένει να την αρπάξει. Πρέπει να ανεβάσω το παιχνίδι μου σε ένα άλλο επίπεδο για να παραμείνω μπροστά του, και αυτό με παρακινεί. Είναι ήδη το κίνητρό μου για την επόμενη σεζόν.

Ο Max είναι ένας εξαιρετικός οδηγός. Οδήγησε φανταστικά, ξεκινώντας απίστευτα τον αγώνα. Ανυπομονούσα να έχω ξανά μάχη μαζί του και είναι υπέροχο να βλέπεις ξανά τη Red Bull στην κορυφή. Ελπίζω να έχουν έναν καλύτερο κινητήρα του χρόνου και ότι θα υπάρχουν περισσότερες μάχες. Θα ήταν πολύ καλό για το άθλημα. Έχεις έναν εν δυνάμει Παγκόσμιο Πρωταθλητή στον Max και γίνεται όλο και καλύτερος με το πέρασμα του χρόνου, επειδή έχει ακατέργαστο ταλέντο.

Το Μεξικανικό Grand Prix μάς έδειξε ότι θα πρέπει να αναμένουμε αρκετές μάχες μεταξύ των δύο οδηγών την ερχόμενη σεζόν, πράγμα που κάνει τον Hamilton να ανυπομονεί.

Έχει πολύ δρόμο ακόμα, αλλά αυτές οι νίκες ενισχύουν τις μεγάλες του δυνατότητες και ανυπομονώ να παλέψω με αυτό. Πηγαίνοντας τρία μονοθέσια εκεί, με δύο από τους μεγαλύτερους οδηγούς που έχω συναντήσει είπα «Ω Θεέ μου!» Ήταν τόσο συναρπαστικό για τον αγώνα.

 • gv

  φοβερος ο μαξ αλλα αν ηταν και λιγοτερο μ@λ@κ@ς θα ηταν ευχης εργο..

  • Gestione Sportiv@

   Εσύ τα θες όλα δικά σου!!!!!
   Ο Verstappen όντως έχει πολύ καλές οδηγικές ικανότητες.
   Σίγουρα, στο μέλλον θα μιλάμε για τον Ολλανδό και τα επιτεύγματά του, αρκεί να έχει τα κατάλληλο μονοθέσιο από την RBR, ή να βρεθεί στην κατάλληλη ομάδα…………………την κατάλληλη στιγμή.
   Πιστεύω ότι ως “πακέτο” οδηγού είναι καλύτερος του Ricciardo, αλλά οι χαρακτήρες τους απέχουν έτη φωτός.
   Και για την εικόνα αυτή που παρουσιάζει εντός και εκτός πίστας οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στους Marko-Jos.
   Θεωρώ, αν όντως θέλει να αποκτήσει οπαδούς θα πρέπει να απομακρύνει τον πατέρα του και σίγουρα να μην ακούει και τόσο τον Αυστριακό, αλλά κάτι τέτοιο είναι μάλλον δύσκολο, γιατί σε πολύ μεγάλο βαθμό μέχρι το 2020, η καριέρα του Max βρίσκεται στα χέρια του Helmut…………

 • rantaplan

  Να δω τι θα λες Lewis όταν <> καλύτερα μέσα στη πίστα… με μια σύγκρουση…

  • Chris

   Όπως έχει δείξει η ίδια η πραγματικότητα, τίποτα. Άλλος είναι αυτός που έχασε τα αυγά και τα πασχάλια με την έλευση του Max στην F1. Έδωσε πολύ πόνο φέτος ο μικρός (και είναι ακόμη στην αρχή) στα ιταλικά τηγάνια, στον Vettel και στους οπαδούς τους.